Årsmötet avbröts – föreningen kan upplösas

Det är en rejäl styrelsekris i Mjölby hockey. Måndagens årsmöte kunde inte slutföras och nu varnas det för att hela föreningen kan läggas ned.

Mjölby hockey är i kris.

Mjölby hockey är i kris.

Foto: Claes Nilsson

Ishockey2021-06-15 13:49

"Om inte val av ordförande och styrelsen enligt stadgarna §25 kan genomföras kommer styrelsen föreslå att till agendan läggs en punkt om föreningens upplösning enligt stadgarna §9", skriver MHC:s styrelse på klubbens hemsida.

Corren har vid flera tillfällen berättat om Mjölby hockeys problem med att hitta nya personer som kan sitta i styrelsen. Flera viktiga poster har inte kunnat tillsättas, såväl ordförande, kassör/ekonomiansvarig och ungdomsansvarig har saknats. 

Från början var tanken att årsmötet skulle hållits i början på juni, men det sköts upp några veckor med förhoppningen att det skulle gå att få fram lämpliga personer. Men inte heller under måndagskvällen kunde någon ny ordförande eller kassör/ekonomiansvarig väljas – och årsmötet avbröts när punkten om val av ordförande kom upp.

Situationen är nu riktigt allvarlig. 

"Stadgarna kräver ordförande samt fyra ordinarie ledamöter. Det finns i skrivande stund endast tre namn föreslagna som ordinarie ledamöter och tre suppleanter till styrelsen vilket inte är tillräckligt. Valberedningen kunde till mötet inte lägga fram förslag till ny ordförande. En av de fyra ordinarie behöver också ha rollen som ekonomiansvarig", skriver styrelsen på hemsidan.

Nuvarande ordföranden Daniel Strand säger:

– Det är tyvärr en mycket tråkig situation. Föreningen har mycket som talar till dess fördel och ekonomin är bättre än på mycket länge. Men en förening med den stora verksamhet Mjölby Hockey har kräver också en styrelse för att fungera. Både inom föreningen och gentemot omvärlden.

Nu sätts hoppet till den 28 juni då tanken är att årsmötet ska återupptas.

"Kan inte val ske kommer styrelsen föreslå mötet att återgå till punkt 5 och justera dagordningen och lägga till en punkt om föreningens upplösning enligt stadgarna §9 samt att den behandlas omgående", skriver styrelsen på hemsidan.

Man fortsätter:

"Det är alltså helt avgörande för föreningens framtid att det nu träder fram personer som kan bilda styrelse och det finns i det här läget inte några tankar eller idéer som inte är värda att utforska och diskutera, det kan till exempel handla om att flera delar på uppgifter".

MHC är en av Mjölbys största idrottsföreningar. A-laget spelar sedan flera år tillbaka i division 2 och tanken är att föreningen i vinter ska arrangera U18-VM för damer tillsammans med Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!