”Sjukaste jag varit med om”

Första VM-turneringen avklarad. Och med ett guld kring halsen. Gissa om Anton Karlsson trivdes efter vinstmatchen.

Foto: SALVATORE DI NOLFI

INNEBANDY/LINKÖPING2012-12-09 20:21

– Så fantastiskt skönt! Det här är absolut det sjukaste jag varit med om, sa Anton ungefär en timme efter match.

Då hade han inte ens hunnit in i duschen.

– Nä, inte än. En champagnedusch, eller flera, har det blivit. Det andra hinner vi sen. Just nu festar vi hej vilt i omklädningsrummet.

Helt sanslöst

Undra på det. Finland i final skulle bli en tuff historia, inte minst med senaste finalen 2010 i färskt minne.

Då vann finnarna klart hemma i Helsingfors med 6–2. Men nu gav svenskarna igen. Rejält.

Efter en period stod det 3–0. Efter den andra 9–1!

– Ja, det var helt sanslöst. Alla i laget gjorde en topprestation i dag och vi sköljde över dem från första minuten. En fantastisk match, helt enkelt.

Och Anton hade del i segern med spel hela matchen i tredje backpar ihop med Robin Nilsberth. Denne gjorde dessutom mål till 4–0 i början av andra perioden, på passning från just Anton Karlsson.

– En gratisassist till, sa Anton och flinade. Men det kvittar, assist räknas hur de än ser ut. De som inte sett matchen på teve tror väl att jag slagit en diagonalpass rätt igenom finska laget!

Han berättar om en dag fram till finalen som var något annat än vad han är van vid.

– Jag var så fruktansvärt nervös innan finalen, så det var helt sjukt. Jag tror jag sov tre-fyra timmar bara och hela dagen fram till matchstart var olidlig. Att bara gå och vänta var hemskt.

När släppte det?

– På uppvärmningen, då kände jag mig lite tryggare. Och när vi fick den starten i matchen, då kände vi oss oslagbara den här dagen.

Bra inför framtiden

Troligen har inget innebandylandslag spelat bättre än vad Sverige gjorde.

– Innebandyn har utvecklats fantastiskt när det gäller farten och tekniken. Finnarna har också varit med och pressat fram en vass produkt. Vi har hängt med och nu delvis gått förbi. Med tanke på att vi har en snittålder på 25 mot deras 30 så ser det väldigt bra ut inför framtiden, säger Jan-Erik Vaara.

– Jag ser framför mig en liknande utveckling som vi hade med damlandslaget under de sex-sju år jag var där. Den potentialen finns, att vi ska kunna få en motsvarande världsledande ställning på herrsidan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!