"Vi vill lära oss att föra matcherna"

Ett bottenlag på besök i sporthallen – då får Linköping innebandy se upp. "Det finns en risk i att man bara pratar i klyschor mot såna lag", säger tränaren Johan Astbrant.

Landslagsbacken Oskar Hovlund spelar trots att han inte är helt hundra.

Landslagsbacken Oskar Hovlund spelar trots att han inte är helt hundra.

Foto: PER WIKLUND

Innebandy2020-02-22 12:15

Nästjumbon Warberg kommer till Linköping på söndag och för formstarka Libk (sju raka segrar) blir det tre nya poäng in på kontot. Eller? Nja, Warberg är ett starkt bortalag och Libk har haft det relativt svårt mot lag från den nedre halvan av SSL-tabellen.

– Vi är inne i en ny process där vi vill lära oss att föra matcher. Du har en poäng i att vi har haft problem med lag som vill dra ner på tempot, även om vi har vunnit sådana matcher den här säsongen också. Det finns en risk i att man bara pratar klyschor mot och inte fokuserar lika mycket på taktiska saker som när man möter topplagen, säger Johan Astbrant.

Landslagsbacken Oskar Hovlund, som kom tillbaka skadad från VM-kvalet, spelade trots allt mot Helsingborg senast men inte i den utsträckning man är van vid. Johan Astbrant erkänner att det är en svår balansgång hur mycket Hovlund ska vara med.

– Det är en skada som han kan slå upp, men enligt sjukgymnasten ska det gå bra om han tar hand om kroppen och värmer upp ordentligt. Det är inte lätt som ledare att veta hur man ska göra, de här matcherna betyder ju så mycket och det blir lätt så att man maximerar laget till varje enskild match. Oskar själv säger att han är okej och kan spela, säger Johan Astbrant.

I övrigt är alla friska och redo för match.

– Vi har varit skonade från skador den här säsongen, jämfört med ifjol då både Anton Karlsson och Martin Hovlund var borta ett tag, säger Johan Astbrant. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!