– Det är oerhört viktigt för oss som förening att vi har ett damlag i högsta ligan, säger han.
Turerna kring damlaget, som ligger sist i tabellen med åtta matcher kvar att spela, har varit många den senaste tiden.
Först tackade förra landslagsspelaren Amanda Larsson nej till en comeback, trots att hon tränat med laget hela säsongen.
Sen tackade tränaren Christoffer Suominen för sig. In kom istället herrlagets sparkade tränare Andreas Harnesk.
Och i måndags avslöjade Corren att backen Yamou Njai valt att lämna laget eftersom hon inte fått något kontrakt av föreningen.
– Inte vad det här laget behöver. De behöver lugn och ro och möjligheter att förbereda sig på bästa sätt, säger Christer Kindvall.
Vi får mycket påstötningar och samtal om att det är väldigt rörigt kring damlaget överlag?
– Det är tyvärr sant. Det tror jag inte någon tvekar att skriva under på. Sen finns det förklaringar till det, en del kanske kallar det bortförklaringar eller dåliga förklaringar men det är de vi har.
Hur låter de?
– Damorganisationen är helt enkelt för tunn för att driva den verksamheten, så är det bara. Det är för få individer, egentligen bara tre personer, som drar det stora lasset. Vi har helt krasst för lite folk som kan utföra jobbet som krävs.
Varför är det så?
– Jag vet inte. Av någon anledning har det varit svårt att få folk att engagera sig kring damlaget. Jag kan inte svara på varför.
– Vi från styrelsen är väldigt noga med att båda våra elitlag ska ha samma förutsättningar, där finns absolut ingen skillnad. Sen blir det ju inte så i praktiken, tyvärr, när färre är beredda att engagera sig med ideella krafter. Och vi har inte medel att köpa in de tjänster som inte kan lösas ideellt.
Men hur kan det vara så, som i Yamou Njais fall, att ni har spelare utan kontrakt i era elitlag?
– Jag kan inte gå in på vad som hänt just i det här fallet, men alla våra spelare i A-lagen och i utvecklingslagen ska ha kontrakt. Det är för att vi ska kunna ställa krav på varandra, vi som i det här fallet är arbetsgivare och spelaren som har en del rättigheter i form av material och annat. Men här har det bevisligen gått snett och det är oerhört olyckligt.
Hur känner du när du får höra en sån historia, med ett sådant slut?
– Jag lider väldigt med alla inblandade, både med Yamou och med de tre personer som jobbar väldigt hårt runt laget men som på något sätt har misslyckats.
Vi får också höra att damlaget knappt har material att spela med, klubbor och annat?
– Det där hör jag också och det förvånar mig. För när jag pratar med folk runt laget får jag intrycket av att det inte stämmer. Det finns inga restriktioner kring det när det gäller damlaget. Man ska få det man behöver.
Hur viktigt är damlaget för Libk?
– Väldigt viktigt. Det är en del av vår framtid och identitet. Elitlagen, på dam- och herrsidan, ska vara en drivkraft för våra ungdomar att försöka nå till. Om vi då inte har något lag i högsta serien på damsidan så haltar den modellen och det vore inte alls bra.
Många säger att det det finns en inbyggd "vi-och-dom" känsla mellan dam och herr i Libk?
– Förhållandet mellan dam och herr är ett problem. Mycket förklaras, tror vi, i att vi är på olika platser med vår verksamhet. Spelarna och ledarna träffas aldrig på ett naturligt sätt, då är det lätt att det blir så. Men jag vill påstå att vi från styrelsen jobbar hårt för att få bort det, men det är svårt.
Hur stor är budgeten kring damlaget? Det pratas om att de går back varje säsong?
– Det gör de. Men det gör herrlaget också. Budgeten för damerna ligger strax under en miljon kronor, herrarna en bit där över. Men vi förväntar oss inte att elitlagen ska gå plus, intäkterna hämtar vi från annat håll.
Kommer ni kraftsamla kring damlaget nu, i det prekära läge de befinner sig?
– Det är inget som varit uppe till diskussion i styrelsen. Sen säger jag inte att det inte blir så, men jag har inte varit inblandad i såna diskussioner.