"Var en bra start för mig i alla fall"

Förlust efter straffar två matcher i rad för Libk – men mot tabelltvåan Storvreta blev det istället seger efter straffar. Är Gillek-effekten redan här?

David Gillek gav ett lugnt intryck som tränare.

David Gillek gav ett lugnt intryck som tränare.

Foto: Rebecca Candevi

Innebandy2019-12-01 20:14

– Nej, det ska vi inte kalla det. Det får vi inte göra, säger Linköping innebandys nye assisterande tränare och ler. 

Det var dock onekligen en bra start för Gillek i båset i sin första match som tränare för Libk. Hemmalaget kom ut med en bra energi och hade bud på att trycka in både ett och två mål bakom Storvretas målvakt i inledningen. Effektiviteten fanns dock inte där utan istället var det bortalaget som satte det första målet på sitt första läge. 

– Vi hade jättebra lägen som vi brände i första. I andra tycker jag Storvreta äger matchbilden och vi blir lite passiva med låg energi, förklarar Gillek. 

Med 0–3 på tavlan inför tredje kom dock Linköping ut med ny energi – och hittade till slut till nät. Bortalaget kunde sätta en boll till innan slutsignalen, men efter två mål av Matej Jendrisak och Jesper Alm stod det 4–4. Förlängningen gick mållös förbi och matchvinnare blev sedan Simon Palmén som satte segerstraffen. 

– Vi förtjänar ändå extrapoängen. Men Storvreta är ett bra lag och det är alltid starkt att vinna mot dem. Som tabellen ser ut är alla segrar viktiga. Det var en bra start för mig i alla fall, säger Gillek och skrattar.

Vad i Linköpings spel kände du inför att du ville peta i?

– Det är omställningarna. Det ska säga pang så fort vi vinner bollen och så ska det vända. Jag tycker att Linköping under tidigare år har lugnat ner spelet lite för mycket. Sedan är det även mönster i spelet jag vill förändra som kommer sitta bättre längre fram när vi jobbat mer med det. På sikt hoppas jag att det visar sig.

Hur mycket tror du att du bidragit med redan nu? 

– Det har gått för kort tid. Men jag har kanske kommit in med ny energi och en ny röst. Det tror jag kan bidra lite. Sedan har det varit mycket information för dem om hur vi ska spela anfallsspel och det är svårt att ta in allt. Men jag tycker mig se att inställningen är att vi ska framåt när vi vinner boll. Det är positivt, säger Gillek. 

Hur mycket vågar du gå emot Johan Astbrant (huvudtränaren)? 

– Vi har högt till tak och det var jag tydligt med när jag kom hit. Jag kommer säga vad jag tycker och ta för mig, och han är likadan. Men vi respekterar varandra, lyssnar på varandra och sedan kommer vi fram till det som är bäst för laget förhoppningsvis. Jag tycker det är viktigt med högt till tak och det har det varit hittills. 

Matej Jendrisak gjorde två mål och var riktigt het i matchen mot Storvreta.
Matej Jendrisak gjorde två mål och var riktigt het i matchen mot Storvreta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!