Tuva Bodirozas mål räckte inte när Bergs IK föll mot Nyköping

Bergs IK fick se sig slaget i mötet med Nyköping på bortaplan i första matchen i division 1 Östergötland/Södermanland dam i innebandy, med 2-6 (0-2, 0-3, 2-1).

FBC Nyköping vann mot Bergs IK

Innebandy2024-10-05 14:01

Matchen var länge mållös. Nyköping ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål på 3.14 i slutet av perioden av Anna Jylhä och Sanna Treijs. Nyköping stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 2-0 till 5-0.

Bergs IK reducerade dock till 5-1 genom Tuva Bodiroza efter 20.00 av perioden. Nyköping ökade ledningen till 6-1, återigen genom Anna Jylhä efter 3.36 i tredje perioden.

Tuva Bodiroza reducerade förvisso, men närmare än 6-2 kom inte Bergs IK. Nyköping tog därmed en säker seger.

Malin Lövgren gjorde ett mål för Nyköping och spelade dessutom fram till två mål och Julia Vikman stod för två mål och ett assist.

Senaste mötet lagen emellan, 2020, slutade med seger för Nyköping med 9-5.

Nästa motstånd för Bergs IK är Solfjäderstaden. Lagen möts söndag 13 oktober 14.30 i Vasa Arena.