Tung förlust för IBF i bottenmötet

Det kändes som IBF Linköping hade greppet mot Fröjered. Men det blev 2-4 och gästerna fick åka hem med alla tre poäng.

Det blev förlust för Sanna Zetterling och hennes IBF Linköping, mot bottenlaget Fröjered, med 2-4.

Innebandy2019-11-24 14:43

– Det här var inte vad vi behövde, sa tränaren Maryin Sävenhed och suckade tungt.

Det var inte svårt att hålla med. För det här var säsongens, hittills, viktigaste match.

IBF låg trea från slutet, på samma poäng som Fröjered på negativ kvalplats men med ett mål bättre målskillnad.

Seger och IBF skulle få lite luft neråt. Förlust och Fröjered passerade och skicka ner IBF på den där kvalplatsen ingen vill ha.

Och så blev det.

– Vi gillar inte att spela när det blir lågt tempo och det var tydligt att Fröjered ville ha det just så. När det blir lågt tempo så tenderar vi att få dålig teknik och ta dåliga beslut, menade Sävenhed.

IBF fick också en riktigt tuff start för efter bara en dryg minut låg den första bollen i nät bakom duktiga målvakten Ida Samuelsson.

En smäll som kunde tagit hårt, men som IBF ändå skakade av sig snabbt. Petra Bilos skickade in kvitteringen bara fem minuter senare, fint framspelad av Moa Ehnö.

Just Moa Ehnö skulle sen i början av andra perioden ge hemmalaget ledningen, passningen från IBF:s och matchens bäste spelare Evelina Nydén.

Men nånstans där var det roliga slut för IBF. För i öppningen av tredje perioden var Fröjered piggare igen och kunde ta ledningen på ett långskott mot en skymd Ida Samuelsson skulle ta ledningen med 3-2.

Strax före slutet avgjorde man definitivt med att också sätta 4-2.

– Helt ärligt en riktig plattmatch från vår sida, sa Martin Sävenhed. Kanske låste det sig för att alla visste hur viktig matchen var.