Stekhet Lanver mot gamla laget: "Funderat en del"

Mer fokus på matchspel och dueller har fått Felix Lanver att gilla Pixbos träningar. "Efter sådana pass är det lättare att komma redo till match", säger den förre Linköpingsspelaren.

Felix Lanver har fått en fin start på säsongen i sin nya klubb Pixbo.

Felix Lanver har fått en fin start på säsongen i sin nya klubb Pixbo.

Foto: PER WIKLUND

Innebandy2020-12-12 10:00

Efter sex säsonger i Libk blev det tack och adjö för Felix Lanver i våras, poängmaskinen valde att fortsätta innebandykarriären i Pixbo. Där har det lossnat rejält, Lanver har öst in poäng på sistone.

– Det har gått väldigt bra, både på och utanför planen. Det var rätt val att komma hit, säger Felix Lanver.

Nu väntar en speciell match för 24-åringen som möter sitt gamla lag för första gången sedan flytten i våras.

– Det är klart att man har funderat en del, men framför allt ska det bli en rolig match att spela. Jag ser fram emot det. Och det ska bli spännande att se hur bortalagets omklädningsrum ser ut i sporthallen, säger Felix Lanver och skrattar.

De mer matchintensiva träningarna i Pixbo gillar han mer än passen i Linköping.

– Vi har mer tävlingsmoment med högre fart och mer duellspel. Såna träningar gör att man slår på alla sinnen, för min del har det varit lättare att komma in i tempot direkt, säger Felix Lanver.

Nån stor skillnad i hur ni spelar jämfört med Libk?

– Pixbo försvarar högre upp i banan och har ett högre presspel än vad jag var van vid från Linköping. Vi har fått pressen att fungera bra, men man tar också en högre risk och bjuder på ytor om det blir fel.

Mer Libk: Eddie Holgersson lånas ut till allsvenska Åby. Den 20-årige backen har inte fått mycket speltid och lånas nu ut, först och främst i en månad. 

Corren.se sänder matchen mellan Libk och Pixbo. Start söndag kl 16.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!