Skolinnebandyn ändrar upplägg

Den populära skolinnebandyn görs om till höstens turnering. "Det finns stor potential att jobba upp arrangemanget", säger ansvarige Johan Lindskog hos Linköping innebandy.

Foto: Adam Wrafter

INNEBANDY2017-08-17 13:13

En gång i tiden deltog mer än 300 lag i skolinnebandyn – för bara sex-sju år sedan låg siffran på 250 lag. Men intresset har minskat, och de senaste åren har cirka 150 lag anmält sig. Det vill arrangerande Linköping innebandy ändra på och genomför en rad förändringar till 2017 års upplaga. Bland annat byter man hall, från Collegium till Campushallen och den närliggande friidrottshallen.

– Det gör att vi kan ha sex-sju planer istället för tre som vi haft tidigare. Vi kan samla fler klasser under en och samma dag, jag tror det blir en roligare upplevelse för alla. Campushallen har också läktare som gör det lättare för publik att se matcherna, säger Johan Lindskog.

Dessutom läggs matcherna nu bara fredag till söndag istället för som tidigare då turneringen låg under sex dagar.

– Många föräldrar och ledare har haft svårt att ta ledigt under veckan. Det märkte vi framför allt förra året, det var mycket mer folk på plats på helgen.

En annan nyhet är att antalet spelare på planen minskas för att fler ska kunna få ihop lag. I årskurs ett till tre spelar man med fyra utespelare plus målvakt. I årskurs frya till nio är det tre utespelare plus målvakt som gäller.

– Även om vi bromsade den negativa trenden i fjol så har det varit lite neråt för skolinnebandyn ett tag. Vi hoppas få till ett uppsving med de här förändringarna, säger Johan Lindskog.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om