Raka bollar för Solfjäderstaden

Solfjäderstaden mot Ledberg är ett speciellt möte. Många kända ansikten återkommer i Motala sporthall för torsdagsderbyt i ettan.

Solfjäderstadens Didrik Karlsson är lite småförkyld. Men torsdagens division 1-derby missar han inte. Det blir möte med en rad tidigare lagkompisar när Ledberg kommer på besök.

Solfjäderstadens Didrik Karlsson är lite småförkyld. Men torsdagens division 1-derby missar han inte. Det blir möte med en rad tidigare lagkompisar när Ledberg kommer på besök.

Foto: Jens Bollius

Innebandy2019-10-12 16:41

Solfjäderstadens veteran Didrik Karlsson vill dock tona ned derbykänslan. Karlsson är lite småförkyld, men tänker spela.

– Vi ska spela vårt spel, och jag har ingen riktig bild av dem. Vi kör vår grej, säger Karlsson.

Vilken är Solfjäderns grej?

– Att ställa om och kontra, spela rakt med boll. Hela Ledberg är bra som lag och vi måste vara på tå i alla matcher, annars blir man straffad för sina misstag, säger Didrik Karlsson.

Både Solfjädern och Ledberg har var sin seger hittills på två matcher. Motalalaget slog Vetlanda senast med 9-4, men det kunde varit med större siffror.

– Vi har blandat och gett, varit både bra och dåliga, säger Didrik Karlsson som bedömer att Fjädern kommer ordinarie till derbyt.

I Ledberg finns en rad profiler med bakgrund i Solfjädern. Tränaren Mathias Trinks har tidigare tränat Fjädern flera år i tvåan.

– Man vill ogärna förlora i Motala, erkänner Trinks.

Spelarna Fredrik Ählström, Marcus Holmertz (tidigare Johansson), Joakim Ström och Joacim Risberg lär känna detsamma. Ledberg kan ställa upp med samma lag som i säsongens första matcher.

– En svår match, Solfjädern är ingen vanlig nykomling. Vi måste vara ödmjuka när det är andra året. Försvaret blir viktigt. Solfjädern lär vilja ha boll och vi måste vara effektiva, säger Mathias Trinks.

Före match ska Fjäderprofilen Fredrik Bagge hyllas som årets eldsjäl i östgötsk innebandy. 

Derbyt webbsänds direkt på mvt.se och corren.se, med start klockan 18.50. Det är gratis för prenumeranter.

Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!