Nye Libk-centern till blågult

Linköpings IBK får med en spelare på landslagets förberedande VM-läger.

Foto: Rebecca Candevi

INNEBANDY2018-06-05 10:54

Det handlar, inte oväntat, om Simon Palmén som värvades till Libk så sent som för några veckor sedan. Centerstjärnan är ensam östgötaspelare i förbundskaptenens Mikael Hills trupp.

14-17 juni samlas landslagsspelarna för det andra lägret inför VM i Prag i december. Det är tre målvakter och tjugo utespelare som kallats. Fokus under lägret i Höllviken kommer att ligga på anfallsspel.

– Vi har jobbat med en stomme sedan i maj förra året. Vi ser att större delen av den stommen är kvar, och de kommer också vara stommen till VM. Men vi har också SSL-spelare som under året har jobbat framåt och slagit sig in i det här sammanhanget, som är intressanta att titta vidare på, säger Mikael Hill i ett pressmeddelande.

Några etablerade pjäser saknas emellertid.

– Johannes Larsson och Kim Nilsson (skadade) är inte med. Det finns fortfarande ytterligare bra spelare i ligan, så vi har en väldigt bra konkurrenssituation.

Noterbart är att före detta Linköpingsspelarna Gustav Fritzell (Pixbo/Wallenstam IBK) och Tobias Gustafsson (Storvreta IBK) också är kallade till landslagslägret i Skåne.

Truppen, målvakter: Jonathan Edling, FC Helsingborg, Viktor Klintsten, Storvreta IBK, Johan Rehn, IBF Falun

Utespelare: Jonas Adriansson, IBF Falun, Rasmus Enström, IBF Falun, Gustav Fritzell, Pixbo/Wallenstam IBK, Alexander Galante-Carlström, IBF Falun, Tobias Gustafsson, Storvreta IBK, Kim Ganevik, Mullsjö AIS, Kasper Hedlund, Mullsjö AIS, Emil Johansson, IBF Falun, Markus Jonsson, Växjö IBK, Robin Nilsberth, Storvreta IBK, Simon Palmén, Linköping IBK, Alexander Rudd, Storvreta IBK, Johan Samuelsson, IBF Falun, Mattias Samuelsson, Storvreta IBK, Albin Sjögren, Storvreta IBK, Henrik Stenberg, Storvreta IBK, Rasmus Sundstedt, Storvreta IBK, Jonas Svahn, IBK Dalen, Johannes Wilhelmsson, Höllviken IBF, Martin Östholm, Pixbo/Wallenstam IBK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om