Nu ska Libk vara med från början

Mot Jönköping vände Libk och räddade en poäng. Nu är det meningen att man ska vara med från första tekning.

Libk fick en tuff start i premiären mot Jönköping men reste sig och räddade en poäng.

Libk fick en tuff start i premiären mot Jönköping men reste sig och räddade en poäng.

Foto: Peter Calén

Innebandy2019-09-28 11:05

– Det var inte så svårt att se vad som var problemet mot Jönköping, säger tränaren Johan Astbrant. I första perioden jobbade vi en och en och det håller inte. Innebandy är en utpräglad duellsport och när Jönköpingsspelarna tog sig förbi en av våra spelare fick de öppna lägen direkt.

Problemet löstes en bit in i matchen och Libk stod för en imponerande vändning.

– Det var markant skillnad på framförallt första och tredje perioden och alla är införstådda med hur vi måste jobba för att ta poäng. Vi var betydligt mer kompakta under sista delen av matchen. 

Nu väntar Dalen i säsongens hemmapremiär, det lag som slog ut Libk ur slutspelet i våras. För Dalen är också matchen säsongspremiär då man stod över första omgången.

– Ett lag som spelar en helt annan innebandy än Jönköping, med betydligt mer energi, fart och fysik. Det ska bli intressant att se hur vi svarar upp på det. Dalen brukar av tradition också vara riktigt starka i början av säsongerna, så det blir ett bra test för oss.

Läget i laget?

– Det är bra. Samma spelare som fanns med i truppen senast är tillgängliga ny också. Det är bara Markus Lindström som har känning i ett knä och är några veckor bort från match. Sen har vi några spelare med tidigare krämpor som kanske inte riktigt är i full matchform än, men på god väg.

Matchdags

Linköping IBK-IBK Dalen

Sporthallen, söndag kl 16.

Notera: Dalen tippas av tränarna att sluta på tredje plats.

Oddset: 1 2,58 X 5,35 2 1,95

Övriga matcher: Falun-Mullsjö, Höllviken-Warberg, Växjö-Kalmarsund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!