Flera högintressanta matcher på sajterna i veckan

Vi visar fyra innebandymatcher på tre dagar. Först ut ikväll är streckmatchen mellan Berg och CL98IC.
Vi visar fyra innebandymatcher på tre dagar. Först ut ikväll är streckmatchen mellan Berg och CL98IC.

Innebandysäsongen har hoppat in i sin avslutande del och det innebär att dramatiken tätnar. Under måndagen, tisdagen och onsdagen kommer vi visa fyra matcher med start redan ikväll då bland annat Berg möter CL98IC i en måstematch.

Innebandy 28 februari 2022 13:15

Jodå, vi rivstartar veckan med att visa flertalet högintressanta matcher i innebandyn. Linköping IBK segrade under gårdagen och spelar först på onsdag då en sexpoängsmatch mot Helsingborg väntar. Som en uppladdning inför den matchen passar det då ypperligt att ta del av våra tre direktsända division 1-matcher under måndagen och tisdagen.

Så sänder vi:

Måndag 18:45: Bergs IK – CL98IC
– Varför måstematch? Jo för att det är tabellfemman Berg som tar emot tabellfyran CL98IC från Kalmar och mellan lagen skiljer bara tre poäng. Det är lagen som landar en topp 4-plats som sedan kvalar till Allsvenskan. Förutsättningarna för Berg är glasklara. Laget måste helt enkelt vinna - helst efter ordinarie tid för att ha chans att vara ett av de fyra lag som kvalar uppåt när grundserien är slut. 

Måndag 19:30: Solfjäderstaden IBK – Linköping FBC
– "Fjädern" har ingen bra säsong och är indraget i en bottenstrid. I nuläget har laget samma antal poäng som Växjö IBK Ungdom nedanför strecket men där Motalalaget har ett gäng hängmatcher till godo. Det här är en match mellan två lag som vill skapa marginal till den absoluta botten i serien. Viktig match!

Tisdag 20:00: Solfjäderstaden IBK – Vimmerby IBK
– Nej det står inte fel. Det är "back-to-back" som gäller för Solfjäderstaden i veckan till följd av en del uppskjutna matcher under vintern. Här är en ny match där laget bör ha god chans att närma sig ett säkrat division 1-kontrakt. Vimmerby i sin tur lär bli nedflyttningsklart inom kort. Endast ett mirakel kan rädda smålänningarna. 

Onsdag 19:00: Linköping IBK – FC Helsingborg
– Libk har i takt med en del segrar skuttat i från streckdramtiken och tampas nu kring ett helt annat getingbo i SSL. Laget har synnerligen goda chanser att landa en topp 4-placering vilket får anses vara en stor överraskning och en viktig sådan om så blir fallet. Ett lag som finns mitt i detta getingbo är Helsingborg som tar sig till sporthallen för en synnerligen viktig kamp på onsdagen. Sexpoängsmatch!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa