Linköping Universitet föll efter dålig start mot KFUM Norrköping

KFUM Norrköping tog greppet om hemmamatchen mot Linköping Universitet i division 2 Östergötland herr i första perioden, och ledde med 4-1 i paus.

KFUM Norrköping IBF vann mot Linköpings Univ

Innebandy2021-11-14 12:09

Trots en uppryckning av Linköping Universitet vann KFUM Norrköping matchen med 6-5 (4-1, 1-2, 1-2).

KFUM Norrköping dominerade första perioden. Laget inledde målskyttet efter 45 sekunder genom självmål innan Linköping Universitet kvitterade.

Därefter handlade dock allt om KFUM Norrköping och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 4-1. I andra perioden var det i stället Linköping Universitet som dominerade. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 5-3.

Linköping Universitet dominerade spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-2 men KFUM Norrköping kunde hålla undan och vinna matchen med 6-5.

Noterbart är att Linköping Universitets Felix Sundbom stod för fyra poäng, varav tre mål och Simon Andersson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål. Dessutom att KFUM Norrköpings Linus Pettersson hade tre assists.

KFUM Norrköping har nu tolv poäng efter fyra spelade matcher, medan Linköping Universitet har tre poäng efter fem matcher.

Linköping Universitet tar sig an Antvarden i nästa match borta fredag 19 november 19.30.