Linköping missade zorrostraff – men stod för jättejubel

Linköping IBK har varit inne i en riktig formsvacka. Omöjligt när serieledande Storvreta stod på menyn under lördagen? Inte alls.

Arkivbild. Oskar Hovlund satte ett av Libks mål i matchen mot Storvreta. En match som Libk skrällde och vann.

Arkivbild. Oskar Hovlund satte ett av Libks mål i matchen mot Storvreta. En match som Libk skrällde och vann.

Foto: Erik Winell

Innebandy2024-03-09 19:03

ZORROSTRAFFEN

Libk och kanske framförallt David Carrington har fått en del spott och spe efter sig för sina så kallade zorrostraffar. Mot Storvreta försökte Carrington en gång till – men Storvretamålvakten räddade.

SLUTSPELSFORMEN

Libk har de senaste matcherna visat svag form. 3–2 mot serieledaren Storvreta, på bortaplan visade på annat. Stark match av Libk och här fanns det mycket att ta med in i slutspelet.

– Vad det beror på att vi hamnat lägre ned i tabellen det är oklart. Vi ska gå ut och släppa loss. Det har varit alltför många som sprungit och tänkt för mycket, sa Oskar Hovlund inför matchen.

David Gillek höll med.

– Det har varit spänt i gruppen men nu bara körde vi, sa tränaren efter matchen.

DRÖMMOTSTÅND

Trots en ganska beskedlig säsong för Libk så verkar man inte ha några bekymmer med Sveriges bästa lag, Storvreta. Libk har tagit sex av sex möjliga poäng mot Uppsalalaget den här säsongen.

– Det här är Linköping IBK. Hårt jävla jobb och vi som för spelet. Det här behövde vi. Vi visar att vi kan, säger en nöjd David Gillek efter 3–2-vinsten. 

– Vår bästa insats den här säsongen helt klart. Vi har en matchplan som fungerar mot Storvreta. Vi passar inte dem jättebra. 

TACKLINGARNA

Libk satsade på att spela tufft. Men. Domarna ville annat. 

– Det är lite trist att man inte får gruffas så mycket. Jag tycker det kan vara en högre nivå på det, sa Libks Filip Samuelsson i vår sändning från Uppsala.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!