Hovlund om usla formen: "Kan lika gärna stanna hemma"

Många frågar sig vad som hänt med Linköping innebandy. Oskar Hovlund gör det också. "Vi måste kunna visa känslor och engagemang. Annars kan vi lika gärna stanna hemma", säger Libkspelaren.

Matej Jendrisak, Oskar Hovlund och övriga i Libk har en del att fundera på efter bottennappet mot Helsingborg.

Matej Jendrisak, Oskar Hovlund och övriga i Libk har en del att fundera på efter bottennappet mot Helsingborg.

Foto: Claes Nilsson

Innebandy2024-03-08 18:30

4–5 mot bottenlaget Helsingborg i onsdags var en i raden av bleka insatser från Libk den senaste tiden. Lagom till slutspelet är formen som bortblåst.

Nu väntar först serieledande Storvreta på bortaplan på lördag, en match som sänds på corren.se. Grundserien avslutas med hemmamatch mot Thoréngruppen om en dryg vecka. Noterbart är att Libk blev definitivt slutspelsklart under torsdagen då Växjö besegrade enda "hotet" Thoréngruppen.

– Ett perfekt tillfälle för oss att möta Storvreta. Vi kommer inte ha något press på oss och kan bara gå ut och köra. Det måste alla inse, vi kan inte hålla på och älta, säger Oskar Hovlund.

Libkbacken gjorde två mål mot Helsingborg men var ändå grymt besviken efteråt. Inte bara över den senaste prestationen utan också över den svaga formen på slutet. Hovlund menar att han "inte känner igen" sitt Libk och att laget bara gjort två bra perioder de senaste fem-sex matcherna.  

– Vi saknar engagemanget och hamnar för långt från varje situation. Det är som att vi inte orkar, men vi är ju alla elitidrottsmän och bra tränade, säger Oskar Hovlund.  

Det ser ibland ut som att ni anfaller som ett handbollslag. Bollen går från kant till kant men det händer inte så mycket...

– Det blir lätt så när man är i dålig form och är rädd för att släppa in mål. Vi har fastnat i någon slags falsk trygghet och tror att vi gör det bra när vi har bollen i anfallszon.

Flera av spelarna visade på dåligt humör och i den andra periodpausen hade lagkaptenen Matej Jendrisak och forwarden Lukas Eldholm en hetsig diskussion på bänken. 

– Det är många känslor på en och samma gång under en match. Man är förbannad på sig själv och kanske på nån annan, då är det lätt att gnälla. Bara vi kan diskutera efter matchen eller träningen imorgon så ser jag inga problem med det, säger Oskar Hovlund.

Mot Helsingborg var det inte ens 500 personer på läktaren och stämningen var ganska avslagen. Oskar Hovlund menar att Libk måste förtjäna den publik man har och behöver bjuda till mer. 

– Det finns personer som kommer hit varje match, de har ju också krav. Visar vi inte engagemang är det klart att vissa inte vill komma tillbaka. Vi behöver publiken, det är då vi är som bäst.

Hur ska ni vända trenden?

– Vi kanske ska släppa på allt. Skita i taktiken och bara köra. Vi måste komma ihop som grupp och göra det tillsammans. Annars blir det ett jobbigt slutspel. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!