Libks motstånd ställde in: "Får köpa läget"

Två matcher blev bara en inför seriestarten i SSL för Linköping innebandy. Mullsjö ställde in onsdagens träningsmöte på grund av skador och sjukdomar.

Johan Astbrant, tränare i Linköping innebandy.

Johan Astbrant, tränare i Linköping innebandy.

Foto: Peter Jigerström

Innebandy2019-09-10 07:00

– Själv har jag aldrig varit med om att få en sån här typ av match inställd, men det är bara att köpa läget. Mullsjö har många borta och har heller inte så många spelare underifrån att ta av som vi är vana vid hos oss, säger Libktränaren Johan Astbrant.

SSL-starten närmar sig, premiären mot Jönköping är bara två veckor bort och Libk hade gärna tagit emot Mullsjö i sporthallen på onsdag. Så blir det inte.

– Det är klart att vi velat spela matchen, vi var besvikna efter insatsen i turneringen i Riga och behövde få svar på det vi tränat på, säger Johan Astbrant.

Var det aktuellt att hitta något annat motstånd?

– Nja, vi vill inte spela match bara för matchens skull. Vi ville ha ett tufft motstånd och det gick inte att hitta med så kort varsel. Vi ville verkligen ha en hemmamatch och det är svårt för lag att komma hit i mitt i veckan, säger Johan Astbrant.

Nye Oskar Hagberg har stukat foten och har inte kunnat träna på ett tag. Detsamma gäller Filip Samuelsson.

– Vi har kört relativt tufft ett tag och det märktes att vi var trötta i Riga. Nu börjar det se lite piggare ut hos de flesta, det märks att det är skarpt läge på träningarna. Vi har bra konkurrens i truppen, det går liksom inte att göra halvdana träningspass. Då finns risken att även toppspelare får sitta, säger Johan Astbrant.

Nu återstår bara en match innan premiären, Sirius kommer till sporthallen på söndag för genrep.

– Vi får fokusera hårt på den i stället, säger Johan Astbrant.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!