Libk vände – men fick bara en poäng

Det fortsätter att blåsa motvind för Linköping IBK. "Mot Höllviken ska du ha tre poäng", sa Johan Astbrant, tränaren.

Olle Abrahamsson i aktion i Libk.

Olle Abrahamsson i aktion i Libk.

Foto: Peter Calén

Innebandy2019-11-23 19:58

Han sa det efter att Libk bara fått en poäng med sig hem från lördagsmötet i superligan – och det såg ett tag ut att inte bli någon. Men 2–4 blev relativt sent 4–4 efter mål av Olle Abrahamsson och Martin Karlsson i tredje perioden innan hemmalaget till slut avgjorde till 5–4 efter avgörande straffmål av Johannes Wilhelmsson.

Poäng igen för Libk. Men som sagt inte tre mot hemmastarka bottenlaget.

– Jag kan inte klaga på arbetsinsatsen. Alla krigar och kämpar som sjutton. . .men vi får alldeles för ofta för lite betalt för det. Självförtroendet är av förståeliga skäl inte på topp och det ser en aning stressat ut, sa Johan Astbrant.

Efter den taskiga starten blev det ett antal vinstmatcher och förbättrat läge i tabellen, men på slutet har det gått sämre igen även om det faktiskt blivit poäng i fem av de sex senaste matcherna. Fortfarande är dock Linköpingslaget på fel sida om slutspelsstrecket.

– Jag ska inte säga att jag är orolig. Vi har sagt att vi inte ska titta så mycket på tabellen. Så det är inte så mycket frustration över poängskörden utan mer över att vi inte får den utdelning som vi faktiskt är värda. Samtidigt: två segrar i rad och du kan vara topp fem igen. Det här kommer bli ett race ända in i slutet, sa Astbrant.

Libk dominerade spelmässigt från start, men det är som bekant inte mycket värt om inte det blir några mål av övertaget. I stället var Höllviken effektivt värre och gjorde mål utan att skapa så många chanser. Åtminstone inte på egen hand. Men gästerna var frikostiga och bjöd påför mycket.

Libktränaren suckade och sa:

– De tre första målen som vi släpper in. . . det får bara inte ske på den här nivån. Det är alldeles för dåligt. Det satte oss i ett taskigt läge och så fick vi jaga och jaga.

Ja, Höllviken skaffade sig två måls försprång i slutperioden och såg ut att gå mot seger innan Libk ryckte upp sig.

– Under sista tio minuterna visade vi desperation och var nära att avgöra. Men resten av insatsen kan vi inte vara nöjda med. Vi borde definitivt kunna göra mer av en sådan här match, sa Astbrant.

Du säger att ni kämpar. Kan det vara så att ni inte kämpar rätt?

– Det kan vara en del i det. Alla vill mycket, alla vill visa att vi är bättre än vad resultaten visar och då finns alltid en risk att det låser sig. Möjligt att vi hamnat någonstans där.

Någon som ska ha extra beröm?

– Nja, jag tycker inte det. Kollektivet behöver bli starkare.

Målen gjordes i alla fall av Olle Abrahamsson 2, Oskar Hovlund och Martin Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!