Libk tippas i SM-final

Libk tippas bli ett av topplagen även den här säsongen, tillsammans med Falun. Och damerna slutar på elfte plats om man får tro tränarna.

SSL-spelare samlade inför seriestart. Falun anses vara favoriter - Libk tippas ta sig till final.

SSL-spelare samlade inför seriestart. Falun anses vara favoriter - Libk tippas ta sig till final.

Foto: Per Wiklund

INNEBANDY2016-08-31 18:00

Videon är inte längre tillgänglig

Det framgick när både dam- och herrlagen i superligan samlades för en upptaktsträff under onsdagen.

Där fick Falun de flesta tränartipsen och dessutom det lägsta oddset hos Svenska spel.

Ett SM-guld till Falun gav 2,50 gånger pengarna. Linköping gav sju gånger pengarna.

Eric Björk spelade SM-final med Libk i våras och medger att man givetvis siktar på en ny final, den som kommer spelas i Globen den 22 april.

– Jag tycker att vi verkligen har potential att nå final igen. Många är väldigt revanschsugna, framförallt de som varit med i laget från början av den här resan. Bröderna Karlsson, Marcus Johansson, Henrik "Bea" Qvist för att nämna några. Det märks i hela gruppen att vi har lyft upp oss ett snäpp till. Ingen vill förlora en final igen.

Han berättar om en tuff, men mycket bra försäsong.

– Alla har kört på stenhårt, vi har haft bra närvaro och intensitet på träningarna. Många har inte ens tagit ut de lediga dagar vi "haft rätt till" utan kört ännu hårdare.

– Sen tycker jag att vi har fått in väldigt intressanta nyförvärv som spetsar laget ytterligare. Det har blivit lite större konkurrens om platserna i år och det sporrar alla.

För damerna blev det en elfte plats förra säsongen och Anna Wiman siktar högre.

– Vi vill till slutspel. Det där snacket om att hänga kvar har vi redan tagit oss förbi. Nu har de flesta i vårt lag rutin från en säsong i högsta ligan och det kommer betyda mycket.

Under fjolårets säsong fanns landslagsspelaren Amanda Larsson med till en början och betydde mycket för att laget länge slogs om slutspel. Hon försvann under slutet till Mora och har sen beslutat sig för att lägga klubban på hyllan.

– Givetvis kommer hon att saknas, det skulle hon göra i alla lag i hela serien. Men samtidigt tror jag att vi andra lyfts av att få ett större ansvar.

På frågan vem hon tror kommer lyfta sig mest i laget svarar Anna Wiman:

– Jag tror att Maja Liljeroth är en av dem. Hon har spelat en säsong i superligan och vet vad det handlar om. Sen ska det bli spännande att följa Amanda Ljunggrens utveckling.

På damsidan är Umeålaget Iksu skyhöga favoriter. Eller som tv-experten Mikael Fasth, tv 4, sa:

– De är de största favoriterna någonsin.

Libk ger vi SM-guld för övrigt 500 gånger pengarna.

Mer siffror: Anna Wijk spås vinna poängligan till ett odds på 2.10. Där fanns ingen Libk-spelare med på 20 i topp listan. Bland herrarna är Alexander Galante-Carlström favorit till den titeln till 3,60 gånger pengarna. Han är tätt följd av Libk:s Christian Mattsson som ger fem gånger insatsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om