Libk rivstartade – dramatik på slutet

Libk besegrade Warberg efter en rivstart med mål redan efter 29 sekunder. Julia Sidklev Persson gjorde hattrick i 6–3-segern.

Julia Sidklev Persson gjorde tre av målen i Libk:s 6–3-seger.

Julia Sidklev Persson gjorde tre av målen i Libk:s 6–3-seger.

Foto: Jeppe Gustafsson

Innebandy2017-10-29 16:34

– Det var otroligt skönt att vi tog tag i taktpinnen. Vi har haft lite svårt från start och väntar gärna på vad motståndarna gör, säger tremålsskytten Sidklev Persson.

Det var hennes kedja med Amanda Ljunggren (nyligen uttagen till U19-landslaget) och lagkaptenen Anna Wiman som anförde hemmalaget, kedjan stod för fem av sex mål.

– Jag gör egentligen inte en jättebra match men jag spelar med bra spelare som ger mig ytor och lägen att göra mål. Vi har bra spel i vår femma.

Libk väntade alltså inte ens halvminuten med att göra 1–0 och efter 15 spelade minuter hade laget 3–0 inför en välfylld Folkungahall. Spelet stämde bra och när Linköpingslaget utökade ledningen med ytterligare två mål i början av andra perioden genom Sofie Rissveds och Julia Sidklev Persson (hennes andra) kände nog de flesta i hallen att matchen var avgjord. Men Warberg-reducering tre gånger om gjorde att matchen blev onödigt spännande, med Libk-ögon sett.

– Det blev lite rörigt. Vi blev lite rädda för att tappa ledningen istället för att bara köra på. Jag tycker ändå det kändes som att vi skulle vinna den här matchen, säger Sidklev Persson och fortsätter:

– Vi blev kanske lite bekväma efter den starten, det är alltid svårt att leda.

Med knappa halvminuten kvar av matchen kunde hon dock fullborda sitt hattrick när Anna Wiman snyggt spelade fram henne till 6–3-målet.

– I tredje perioden är det mest en kamp. De pressar på och då öppnade det upp sig för kontringen som ledde till sista målet, avslutar hattrick-skytten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!