Libk kan glömma alla drömmar om SM-guld 2022

Fem spelare ut. Och än så länge ingen spelare in. Vad händer egentligen med Libk?

Deny Känzig, Felix Forslund, Olli Laine, Oskar Hagberg och Viktor Palm. Alla lämnar de Libk.

Deny Känzig, Felix Forslund, Olli Laine, Oskar Hagberg och Viktor Palm. Alla lämnar de Libk.

Foto: Peter Calén

Innebandy2021-04-28 19:59
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Visst, det bara april fortfarande, säsongen är ett halvår bort och det finns absolut ingen anledning till panik.

Än.

Men frågan måste ändå ställas och problemet lyftas.

För många bra spelare ut och ingen ersättare. Och nästa vecka börjar försäsongen.

På de fyra senaste säsongerna har Libk bara nått till semifinal en gång. Då åkte man ut mot Falun. Sen har det blivit respass i kvartsfinal tre gånger och inställt slutspel i fjol.

David Gillek har sagt att han "vill vara i ett lag som kan slåss om guld". En god tanke och en inställning som jag antar att alla i föreningen vill att man ska ha.

Men hur ska det gå till?

Tittar man på hur Libk:s trupper förändrats de fyra senaste säsongerna kan man konstatera att man tappat 23 (!) spelare.

På fyra säsonger.

Felix Lanver, Adam Zetterström, Max Wahlgren, Martin Hovlund, Marcus Berglund, Eric Björk, Gustav Fritzell, Joel Dagman, Oliver Liedberg. Det är bara några av dem.

Många spelare, många bra spelare.

Sportgruppen med Johan Fredriksson i spetsen får nu kavla upp ärmarna ordentligt för att fylla luckorna efter de fem spelare som nu lämnat. Jag är spänd av förväntan över att se hur de lyckas. 

Fredriksson säger att inriktningen är att hitta unga lovande spelare och utveckla dessa mer än att värva färdiga SSL-spelare som redan hittat sin form och sin plats och är svårare att justera för att passa in i Libk.

Kan vara en god tanke, men frågan är hur långt det räcker om man vill nå framgång. Jag skulle vilja se två landslagsspelare till, en back och en forward, men den önskan blir nog ohörd.