Libk har pratat ut om sina problem

Ingen i Libk är nöjd med inledningen på säsongen, med bara en poäng på två matcher. "Samtidigt gäller det att ha tålamod", enligt tränaren Johan Astbrant.

Libk-tränaren Johan Astbrant i samspråk med assisterande Martin Laakso. Har de löst lagets problem inför mötet med Falun?

Libk-tränaren Johan Astbrant i samspråk med assisterande Martin Laakso. Har de löst lagets problem inför mötet med Falun?

Foto: Peter Calén

Innebandy2019-10-02 09:00

Han fortsätter:

– Föreningen har valt en inriktning att satsa på yngre spelare från de egna leden och det är en väg som vi alla gillar. Men då får man också vara beredd på att prestationerna både från den ena till den andra matchen, men också under matcherna, kan variera.

– Det är först när man varit med att tag och skapat sig en trygghet och rutin som man kan förvänta sig jämnare prestationer. Därför gäller det att vi alla, spelare som ledare som publik och förening, har det tålamodet.

Samtidigt, säger han, så är ingen spelare nöjd med hur den här säsongen, inklusive träningsmatcherna, gått.

– Vi hade ett väldigt långt snack under måndagsträningen, både mellan oss ledare och spelare samt spelarna internt, för att rensa luften och få snacka av oss. Det var ett riktigt bra möte och alla ska veta att vi spelare och ledare jobbar stenhårt varje dag för att utvecklas och för att vi ska kunna hitta vägar att vinna fler matcher. 

Just nu är man inne i en matchtät period. Efter förlusten mot Dalen i söndags väntar en ny tuff utmaning, SM-finalisterna Falun.

– Ett riktigt bra lag, förstås, med en spets som är extremt bra och som ofta vinner matcherna åt dem. Men vi vet att vi kan störa dem, om vi gör en bra prestation.

Matchdags

Libk-Falun, sporthallen, onsdag kl 19

Läget i Libk: Alla spelare tillgängliga.

Notera: Libk har en poäng på två matcher, Falun har fem poäng.

Oddset:  1 4,95 X 6,90 2 1,35

Övriga matcher: Pixbo-Kalmarsund, Visby-Växjö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!