Libk-forwarden missar matcher

Båda gångerna som Linköping IBK varit i SM-final, 2015 och 2016, har det värvats i januari. Så kan det bli i år också.

Linköping IBK får klara sig utan Felix Lanver, nummer 66, i fyra matcher i januari-februaripå grund av utbildning utomlands. Det kan bli någon sorts värvning av Libk innan övergångsfönstret stänger.

Linköping IBK får klara sig utan Felix Lanver, nummer 66, i fyra matcher i januari-februaripå grund av utbildning utomlands. Det kan bli någon sorts värvning av Libk innan övergångsfönstret stänger.

Foto: Jens Bollius

INNEBANDY2019-01-02 10:00

– Vi är supernöjda med vad vår trupp presterat. Men vi skulle må bra av fler verktyg och större konkurrens i truppen, säger Libks tränare Johan Astbrant.

Libk ligger trea i SSL-tabellen efter 16 matcher och när vi nu klivit in i 2019 har laget en jättechans att gå till SM-slutspel. Mycket tyder på att det blir en rolig vår för laget.

Dock finns det problem i truppen. Senaste tiden har Marcus Berglund, Martin Hovlund, Oskar Hovlund och Ondrej Nemecek axlat ansvaret på fyra backar och det påverkar laget att lagkaptenen Anton Karlsson inte är bra i knäna. Det är redan klart att Karlsson inte kan spela årets första match, borta mot Höllviken på söndagen.

– Det är en ovan situation. En extremt viktig spelare som vi inte vet hur mycket träning han klarar och hur mycket han kan spela. Planen är att få Anton i speldugligt skick, men vi vet inte, säger Johan Astbrant.

Ett avbräck för Libk kommer också i slutet av januari och in i februari då laget i fyra matcher får avvara forwarden Felix Lanver som ska utomlands en period med sin utbildning.

Det här gör sammantaget att det kan bli spelarvärvningar den här månaden. Libk har fram till sista januari på sig att värva svenska spelare. Deadline för utländska spelare var på nyårsafton.

– Vi har ögonen öppna och har en del dialoger. Men det är mycket som ska stämma, det gäller att få in rätt personligheter. Vi har kontakt med spelare både i närområdet och runt om i Sverige. Men det gäller att träffa rätt, säger Johan Astbrant.

I Libk-truppen är Petter Alm tillbaka efter division 2-spel i Bergs IK och Oskar Seth ska träna hundra procent i veckan, vilket betyder att han är uttagningsbar till Höllviken på söndag.

– Vi har en bra position i tabellen, men någon särskild placering och om vi ska till slutspel ska vi inte prata om. Det är att sätta onödig press att skapa sådana målsättningar. Målet är att se varje match och träning som en chans att utvecklas, att förbereda sig på bästa sätt inför varje tillfälle, säger Johan Astbrant.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!