Libk föll tungt trots hattrick

1–0, 1–1, 2–1, 2–2, 2–3... Det var ett ställningskrig matchen igenom mellan topplagen Falun och Libk. Simon Palmén var vass framåt och gjorde ett hattrick, men det räckte inte till vinst. Resultatet skrevs till 7–6.

innebandy2018-11-14 20:38

Det var hemmalaget Falun som hade pressen till en början och Libk-målvakten Robin Laakso började bra. Falun hade också hetast chanser och tog ledningen med 1–0 genom Emil Johansson. Libk gav dock svar på tal där Oskar Seth stod som målskytt efter ett inspel av Ondrej Nemecek.

Det tog dock inte lång tid innan Falun gick upp i ledningen igen. Hemmalaget tog dock aldrig riktigt grepp om perioden utan istället snurrade Simon Palmén in en kvittering innan den första periodpausen.

I andra fick Libk en utvisning emot sig, men klarade av det numerära underläget bra. Sekvensen efter fick de ett två-mot-en-läge där Max Wahlgren blev upphakad i omställningen och också tilldömd en straff. Den tog Nemecek som tappade den sista dragningen framför mål och missade. Till slut fick ändå Linköping gå upp i ledningen för första gången i matchen när Wahlgren satte bollen i nät.

Därefter fick även Falun med sig en straff. Alexander Galante Carlström var iskall i avslutet och 3–3 var ett faktum. Matchen fortsatte jämnt, men efter en stund var Galante Carlström där igen för att trycka dit även 4–3. Libk:s VM-aktuella Simon Palmén fortsatte vara en av de hetaste spelarna i matchen och kvitterade på nytt innan paus.

Efter drygt fem minuter och 30 sekunder in i tredje blev det knäpptyst på läktaren i Jalas Arena. Det var på grund av att Oskar Hovlund snyggt gav Libk ledningen igen. Men mönstret i målprotokollet skulle inte ändras då Falun satte 5–5. Sedan börja det svänga ordentligt. Simon Palmén satte 5–6 och sekunderna efter gjorde Falun 6–6. Tiden började ticka i väg och lagen började ta det säkra före det osäkra. Men i en omställning för Falun reagerade Max Wahlgren starkt på bänken – vilket gav utvisning i slutminuterna av matchen. Ett drömläge för Falun, som de också tog vara på genom att sätta 7–6 med klockan på 17:31. Med två minuter kvar tog Libk ut målvakten men lyckades inte få in bollen trots flera lägen.