Libk föll hårt i hemmapremiären

Bara en poäng efter två matcher. Libk har fått en tuff start på säsongen.

Martin "Marre" Karlsson och hans Libk fick lämna sporthallen som förlorare efter X-X mot Dalen.

Innebandy2019-09-29 17:58

Hemmamötet med Dalen slutade 2-7 (1-1, 0-3, 1-3). Det betyder att Libk, som föll på straffar i seriepremiären mot Jönköping, bara tagit en poäng av sex möjliga.

Efter en jämn första period, som slutade 1-1, tappade Libk in tre mål i mellanperioden till 1-4. Skillnaden i spelet var inte så stor, däremot var Dalen betydligt effektivare när de fick sina chanser och hade lättare att komma till heta lägen framför Andreas Blom i hemmamålet.

Libk hade inget annat val än att sätta allt på ett kort i den tredje perioden och tränaren Johan Astbrant rörde om rejält i de tre kedjorna. Det började också bra när Simon Palmén satte 2-4 för hemmalaget efter bara drygt tre minuter.

Libk fortsatte sen att trumma på, skapa flera bra lägen men fick inte utdelning. Istället kunde Dalen sätta 2-5 efter elva minuter och då kändes det avgjort.

Med drygt fyra minuter kvar chansade Libk-tränaren Astbrant med att ta ut målvakten men det gick inte alls utan gästerna avgjorde med att göra 2-6. Och 2-7.

Linköping-Dalen

Målen: 0-1 Linus Holmgren, 1-1 Martin Karlsson, 1-2 Rasmus Andersson, 1-3 Daniel Sonidsson, 1-4 Ketil Kronberg, 2-4 Simon Palmén, 2-5 Linus Holmgren, 2-6 Andreas Holmgren, 2-7 Christoffer Andersson.