Libk är nu bäst i Linköping

Linköping IBK tog steget upp till att vara bästa Linköpingslag i den allsvenska tabellen. Men ändå var det missnöje med fyra poäng på två hemmamatcher.

Fyra poäng blev skörden för Linköping IBK i helgen. Ändå var Libk missnöjt med spelet i stort i de allsvenska matcherna.

Fyra poäng blev skörden för Linköping IBK i helgen. Ändå var Libk missnöjt med spelet i stort i de allsvenska matcherna.

Foto: Rebecca Candevi

INNEBANDY2019-01-20 21:08

– Vi har en period där vi spelar som vi ska, den tredje i dag (söndag). Men annars är jag missnöjd i stort. Vi har inte kommit till och utnyttjar inte våra lägen. Tjejerna har inte varit där, jag vet inte om det satte sig i huvudet när vi inte var så bra förra helgen, kommenterar Libks tränare Emelie Ruohonen-Lundén.

Det började på lördagen för Libk, bara en poäng mot Lund elit efter siffrorna 1–2 (0–1, 0–0, 1–0, 0–1). Viktoria Rosberg gav bortalaget ledningen, Stina Lindell kvitterade för Libk, medan Tove Sölve avgjorde med bara sju sekunder kvar av förlängningen.

– Vi gick fullt framåt i förlängningen, vi har ju inget att förlora mot söderlagen, menar Emelie Ruohonen-Lundén.

Dagen efter vann Libk med 5–3 (1–1, 2–1, 2–1) mot Åstorp/Kvidinge efter två mål av Alice Lindell, ett straffmål av Malin Gustafsson och var sitt mål av Elin Andersson och Agnieszka Kozanecka.

Alice Lindell får beröm för helgens matcher, liksom backen Lovisa Byman som är en rese i försvaret.

– Vi möter ändå två bra lag. De har några starka spelare och framför allt Lund var bättre än vi trott, sammanfattar Emelie Ruohonen-Lundén.

Libk har nu en dubbelhelg i Göteborg att se fram emot. Först Lindome borta på lördag och så Lindås borta på söndag.

Libk har 27 poäng och är en poäng före IBF Linköping i tabellen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!