Ledbergspojkar föll i finalen

Ledbergs pojkar höll på att gå hela vägen i Floorball games. Men laget slutade tvåa efter final hemma i Kärnahallen.

Ledbergs Martin Schill tar sig fram i semifinalen mot Mjölby IBK. Ledberg vann semin, men förlorade sedan i finalen mot Sandviken.

INNEBANDY2019-04-15 09:13

Sandviken från Gästrikland vann klassen pojkar röd c, för spelare födda 2003-2005, efter att ha slagit Ledberg med 3–1 i finalen.

Adrian Wirsén gjorde mål för Ledberg i hemmahallen, men det räckte inte.

– Det var inte en optimal avslutning. Men roligt att spela turneringen, roligt att träffa andra lag, säger Ledbergstränaren Anders Carlenius.

Det bästa med Floorball games är att det är så många olika lag som är med. Det blir nytt motstånd.

– Ja, lag från Stockholm och Göteborg och från Finland är ju här. Det är inspirerande, säger Anders Carlenius.

Ledberg spelade totalt sex matcher under helgen och förlorade även i gruppspelet mot Sandviken. Men det blev segrar mot Skogsgymnasterna, Täby, Grimsta och Mjölby.

Efter semifinalsegern med 3–1 mot Mjölby var Martin Schill nöjd med lagets spel.

– Vi spelade bra. Vi brukar ha svårt mot Mjölby, men nu hanterade vi det bra. Vi är ett tajt lag som jobbar för varandra.

Ledberg är ett lag med ungdomar från Mantorp, Vikingstad och Malmslätt mestadels. Laget åker på ny cup i Falun i slutet av maj, men det häftiga med Floorball games var att laget kunde sova hemma och sedan få äventyret utvilat.

– Tror vi haft en fördel av att vi inte sovit på luftmadrass, säger Martin Schill.

I Kärnahallen var Ledberg även i final i pojkar röd d, men där vann Berg från Ljungsbro med 2–1.

Arrangerande Libk hade för sin del två tjejlag i final i B-slutspel.

Samtidigt är inte resultaten det viktiga i Floorball games som är över för den här gången efter totalt sex speldagar i 15 hallar där uppåt 380 lag varit med. En jätteturnering som synts i hela Linköpings kommun.

– Det har rullat på bra i alla hallar. Bara lite småproblem att lösa, men det har gått bra. Fantastiska insatser av föräldrar och ledare i våra lag som ställt upp otroligt på alla sätt, säger Jacob Höglund i Libks arrangörsstab.

Ledberg och Mjölby gjorde upp i en jämn semifinal i Linköpings sporthall. Ledberg gick vidare och föll i finalen.