Ledberg vann efter drama i derbyt

Martin Hovlund fick sin första hela match i Solfjäderstaden. Men någon vinnare fick han inte bli, Ledberg vann derbyt med 7-5. "De hade lite medstuds", sa Hovlund.

Martin Hovlund bjöd Ledbergs Fredrik Ählström på en tur i derbyt.

Innebandy2020-01-16 21:42

Veteranen och den förre Libk-spelaren pustade ut efter ett högintensivt och mycket underhållande derby. Efter den olyckliga debuten mot Vetlanda för några dagar sedan, när Hovlund fick en armbåge mot huvudet och tvingades utgå, var han tillbaka och satte avtryck direkt med både mål och passningspoäng. Efter 60 minuters derbyfajt var det dock motståndarna Ledberg som jublade.

– Det kunde ha gått precis hur som helst, sa Martin Hovlund.

En annan före detta SSL-spelare, Marcus Holmertz, var såklart nöjd efter att hans Ledberg tagit tre poäng i ettans toppstrid.

– Riktigt starkt av oss att hålla undan. Vi krigade oss till segern, vi kom inte upp i normal nivå idag. Mest beroende på att Solfjädern gjorde det bra, vi hade svårt att ta oss ur deras press, sa Marcus Holmertz.

Det var tufft och mycket underhållande i Campushallen där lagen följdes åt målmässigt under hela matchen. Anton Abrahamsson reducerade för Solfjädern med drygt sju minuter kvar, sen pressade Motalalaget hårt för en kvittering. Avgörandet kom med 45 sekunder kvar då Dennis Svensson gjorde 7-5 i tom kasse.

– En rolig match, det är lite annorlunda än i SSL. Jag är van vid mer struktur, här blir det omställning på omställning, sa Martin Hovlund.

Målen, Ledberg: Dennis Svensson 3, Marcus Holmertz 2, Joacim Risberg och Rasmus Mäkinen. Solfjädern: Jacob Larsson, Martin Hovlund, Anton Abrahamsson, Oscar Bierfeldt och Gustav Strandberg.