Landslagsmannen lämnar – så tänker Libk om ersättare

Inga nya spelare är på väg in och på ledarsidan tappar Libk rutin som inte ersätts. "Vi vill inte störa gruppdynamiken", säger sportchef Johan Fredriksson.

Martin Hovlund, assisterande tränare i Libk förra säsongen, lämnar laget.

Martin Hovlund, assisterande tränare i Libk förra säsongen, lämnar laget.

Foto: Ted Malm

Innebandy2022-07-19 20:30

Just nu är laget inne i en period med enskild träning. Man samlas igen den 1 augusti, en och en halv månad inför seriepremiären mot Hagunda hemma i sporthallen.

Men då blir det utan assisterande tränaren och tidigare landslagsspelaren Martin Hovlund som lämnat sin plats intill huvudtränaren David Gillek.

– Han finns inte med, det stämmer. Jag vet faktiskt inte vad han ska göra istället, säger Johan Fredriksson.

På frågan hur man ersätter Hovlund svarar sportchefen:

– Just nu gör vi ingenting. Vi kör vidare med de ledare vi har och Martin Laakso får ta ett lite större ansvar. Vi hade en del alternativ, men inget som vi tyckte passade in helt och hållet i gruppen. Vi känner att vi har en bra grupp nu, både på ledar- och spelarsidan, och vill inte störa den för mycket.

På spelarsidan är det också färdigvärvat efter att man gjort klart med Erik Oweling, Kevin Söderling och David Carrington.

– Vi är väldigt nöjda med den trupp vi har och om inget väldigt hett dyker upp på marknaden blir det inga förändringar. 

Träningsmatchandet startar den 11 augusti med läger i Kalmar och matcher mot Storvreta och Kalmarsund. Sen lägger man ut två av sina hemmamatcher på annan ort då man möter Fagerhult i Rimforsa den 26 augusti och AIK i Mantorp två dagar senare.

– Tanken var att även flytta hemmamatchen mot Jönköping till Motala men de var inte färdiga med det nya golvet i sporthallen så den kommer spelas hemma i Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!