"Kakan har en hård väg tillbaka

Anton ”Kakan” Karlsson är på väg tillbaka. Frågan är bara när comebacken kan ske.

Anton Karlsson, landslagsman i Libk, opererade ena knäet i november och kämpar hårt för att komma tillbaka. Till sin hjälp vid varje pass har han sjukgymnasten Marcus Egelstig.

Anton Karlsson, landslagsman i Libk, opererade ena knäet i november och kämpar hårt för att komma tillbaka. Till sin hjälp vid varje pass har han sjukgymnasten Marcus Egelstig.

Foto: Peter Calén

INNEBANDY2017-02-18 12:29

– Vi skyndar långsamt och kommer inte ta några risker, säger sjukgymnasten Marcus Egelstig.

I det här fallet är det han som är chef. När vi möter honom och Anton Karlsson på gymmet är träningspasset minutiöst planerat. Övningar och vikter är noga dokumenterade och Anton vet precis vad han ska göra.

– Nu kör vi tre gånger tio där, säger Marcus och pekar mot en av maskinerna i gymmet.

Anton gör som han blir tillsagd, kör övningarna med fullt fokus och tar ut sig rejält gång på gång.

Under en paus berättar de att det är stor skillnad nu mot när man drog igång första passet efter Antons senaste knäoperationen i slutet av november.

– Då körde vi sju kilo på den här maskinen och hans ben skakade. Nu är vi uppe i 68 kilo, berättar Marcus.

Men det saknas fortfarande en del styrka i hans högra ben.

– Man kan säga att vi ligger ungefär tio kilo back på det svagare benet just nu. Men vi närmar oss och kommer att vara ikapp.

Den 1 mars är det meningen att Anton ska få träna löpning för första gången. Då har det gått tre månader sen operationen då man fixade till broskskadorna.

– Sen får vi se hur han svarar på den träningen. Om knät svullnar upp eller om det börjar smärta får man backa ett litet steg igen, säger Marcus.

Anton säger att han gärna vill spela något mer redan den här säsongen.

– Just nu känns det bra. Men jag tar inte ut något i förskott. Från att börja jogga till att gå in och spela matcher är steget långt och det är först när vi börjar belasta ordentligt som vi ser hur det fungerar.

Slutspelet inleds med kvartsfinaler 16 eller 17 mars. Semifinalerna börjar några dagar in i april.

– Jag tror att det kommer bli ett långt slutspel även i år och då hoppas jag absolut kunna vara med. Jag har fått nog av att sitta vid sidan av, även om vi självklart inte kommer ta några risker. Jag har ju just skrivit på för tre säsonger till och det viktiga är att knäet blir bra så att jag kan fortsätta spela minst de åren.

Han har förstås sett lagets matcher, flera från avbytarbänken, några från läktaren och någon hemma vid teven. Libk parkerar just nu bland de fyra sista av åtta lag som går till kvartsfinal, vilket gör att man just nu inte har möjlighet att välja motståndare.

Om det läget kvarstår tror många att Libk kommer att väljas av överlägsna serieledarna Falun, som har en förkrossande statistik i inbördes möten och vann med 12–4 senast lagen möttes.

– Men jag tror inte det. Jag tror inte att Alexander Galante Carlström och Rasmus Enström vill ha det fysiska spelet som det blir mot oss.

Kanske får han rätt.

Matchdags

Linköping IBK– Höllviken SSL, sporthallen lördag 15.00 Läget i laget: Christian Mattsson sjuk, spelar inte. Frågetecken för flera spelare. Jocke Ström har tränat hela veckan och gör förmodligen sin andra match för säsongen. Oddset: 1) 1,24 X) 7,50 2) 6,30 Corren tippar: 7–1
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!