Jätteras av Linköping mot bottenlaget – tappade 6–0

En bit in i andra perioden ledde Linköping innebandy med 6–0 mot bottenlaget Nykvarn. Ändå krävdes det förlängning för att avgöra och vinna med 7–6. Här är våra punkter från matchen.

Kim Varga gjorde två mål för Libk.

Innebandy2024-03-03 19:11

UTAN HARMONI

Mycket behöver bli bättre i Linköping inför slutspelet – kanske framför allt mentalt. Laget rasade ihop i tredje perioden och maken till stillastående spelare var längesedan man såg. Gästerna såg livrädda ut och det kunde blivit noll poäng om inte Leo Torell Hagström reflexräddat på slutet. Inte första gången Libk uppträder vilset den här säsongen.

– Vi blev passiva i den tredje perioden vilket har att göra med förlusterna på sistone. Ändå skönt att få med sig poängen i förlängningen, sa tränaren David Gillek.

DRÖMSTARTEN x 2

Tre snabba mål i både första och andra perioden borde har räckt till tre poäng, men det blev "bara" två.

SLUTSPELSKLART

Ja, med sju poäng ner till Thoréngruppen och tre matcher kvar kan vi nog räkna med att det blir slutspel även i år för Libk – även om det har sett formlöst och stappligt ut på sistone.

– Vi kommer vara redo i ett slutspel. Det passar oss där. Nu vill vi hitta en trygghet i spelet, kan vi fatta bra beslut i 60 minuter är vi svåra att slå, sa David Gillek.

VARGAS VIKTIGA MÅL

Nyförvärvet Kim Varga inledde säsongen bra, men har haft det tyngre sedan dess. Två mål från Vargas klubba mot Nykvarn gjorde säkert gott för självförtroendet. Övriga Libkmål gjorde Oskar Hovlund, Lukas Eldholm, Matej Jendrisak, Josef Rypar och Kevin Söderling.