Jättedrama med lyckligt slut för Libk

Drömstart i den första perioden och ledning inför den sista. Hört den förut? Skillnaden här gången var att Linköping IBK höll undan till en knapp seger med 5–4 (3–1, 0–1, 2–2).

Centern Matej Jendrisak noterades för ett powerplaymål, och gjorde ett hästjobb defensivt mot Sirius.

Innebandy2020-01-10 21:35

Även om slutspelshoppet fortfarande levde i hög grad inför sexpoängsmatchen mot Sirius, så kändes det verkligen som ett vägskäl.

Sex poäng upp till slutspel vid förlust. Tre vid vinst.

Samma poäng som elvan Sirius vid förlust, eller sex före vid vinst.

– Det låg väl något i det. Sedan försöker vi att inte titta för mycket då det lätt kan bli ett stressmoment, säger Libk-tränaren Johan Astbrant.

Laget kom också ut mycket fokuserat och innan den första perioden var slut hade Libk gått ifrån till en 3–1-ledning, mycket tack vare flera blixtrande spelvändningar.

– Försvarsspelet börjar sätta sig och i början av matchen höll vi en riktigt bra nivå över hela planen.

Sedan tog hemmalaget dock över tillställningen totalt, och vid 2–3 i slutet av mittenperioden tvingades Astbrant ta timeout.

Fast trots två raka Libk-mål därefter så blev det ändå ett nytt jättedrama när Sirius kom så nära som 4–5, och en jätteräddning signerad Robin Laakso i den sista minuten för en kvittering.

– Det är en lättnad på något sätt. Ibland vinner du och ibland förlorar du, men vi har varit värda så mycket mer tidigare och därför var det extra skönt att hålla undan nu, avslutar Astbrant.

Målen: 0–1 (02:38) Simon Palmén, 1–1 (08:25) Billy Nilsson, 1–2 (11:32) Felix Lanver, 1–3 (14:28) Jesper Alm, 2–3 (25:02) Filip Eriksson, 2–4 (47:05) Oskar Hovlund, 2–5 (48:35) Matej Jendrisak, 3–5 (55:18) Filip Björk, 4–5 (58:21) Joakim Alvinder.