Han kan ha gjort sin sista landskamp

Libk:s Anton ”Kakan” Karlsson kan ha gjort sin sista landskamp. ”Tanken har absolut slagit mig”, säger han.

Foto: Peter Calén

INNEBANDY2017-05-26 13:18

Under fredagen kom truppen till det stundande multisporteventet The World Games i polska Wroclaw 27-30 juli. Förre Libk-spelaren Tobias Gustafsson finns med, men inte Anton Karlsson.

Han får själv förklara varför:

– Jag har haft ett snack med Mikael Hill (nye förbundskaptenen) och vi har kommit överens om att det är bättre att jag får en hel försäsong för att bygga upp knäet och se till att få den vila det behöver.

Anton har opererats två gånger i samma knä, senast under säsongen som gick, och risken finns att det inte tål den belastning som det blir att spela i både klubblag och landslag.

Därför, säger Anton, finns det en risk att han faktiskt spelat sin sista match i landslaget.

– Mitt fokus är inte att komma tillbaka till landslaget igen, mitt stora mål är att kunna spela och träna för fullt en hel säsong med klubblaget. Och i och med att det är längre säsong med fler matcher nu än tidigare i SSL så behöver jag den vila jag kan få när det är uppehåll för landskamper och läger.

Han fortsätter:

– De senaste samlingarna med landslaget jag varit med på har jag fått vila från både träningar och matcher och det blir inte bra för någon. Då är det bättre att andra spelare som kan gå för fullt tar min plats.

Kommande säsong är inget VM-år, men Anton Karlsson utesluter inte att han skulle kunna vara med vid nästa VM-turnering i Prag, Tjeckien.

– Det är långt dit och mycket kan hända på vägen, men om jag känner mig hundra procent så skulle det självklart vara kul att dra på sig landslagströjan igen. Men det är som sagt inte det jag fokuserar på nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!