Hagström: "Vi kommer att ändra systemet"

Systemet för avgifter i kommunens idrottsanläggningar ska göras om. "Det är lite för krångligt att hantera", medger Andreas Hagström, idrottsutvecklingschef.

Andreas Hagström, idrottsutvecklingschef vid Linköpings kommun, berättar att systemet för bokningsavgifter ska ses över inom kort.

Andreas Hagström, idrottsutvecklingschef vid Linköpings kommun, berättar att systemet för bokningsavgifter ska ses över inom kort.

Foto: Peter Calén/arkiv

Innebandy2020-03-28 07:00

Han säger att han har förståelse för Linköping Innebandy som reagerat över hyressättningen som vid vissa matcher kan ge riktigt höga kostnader för hallhyra.

Å andra sidan jämnar det ut sig över tid menar han.

– Jag förstår att det kan slå hårt på vissa matcher där det är mycket publik. Men samtidigt så blir bokningsavgiften lägre vid de matcher i grundserien som inte drar lika många åskådare.

Han förklarar varför systemet md procentbaserad prissättning kommit till:

– Egentligen kan man jämföra det med att ha en fest hemma. Om du bjuder 5 eller 25 personer så blir det stor skillnad i efterarbetet med städning. Samma sak gäller här. Mer publik ger mer arbete för de som ska sköta hallen och ta hand om bland annat städningen. Systemet är helt enkelt byggt för att få ekonomi i driften av anläggningen.

Han säger samtidigt att det just satts igång ett arbete med att se över och förändra systemet för bokningsavgifter för idrottsföreningarna.

– Idag är det väldigt rörigt, med många olika taxor i kommunens hallar. Och just när det gäller sporthallen blir det extra mycket administration med inrapportering och uträkning av vilka avgifter föreningarna som använder matcharenan ska betala.

Han fortsätter:

– Jag har full förståelse för att systemet upplevs som krångligt och kanske orättvist. Vi vill nu, precis som vi gjort med bidragssystemet, förenkla för föreningarna och jag hoppas att en ny modell kan vara på plats runt årsskiftet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!