Gillek missnöjd: "Blev precis som de ville ha det"

David Gillek var mindre belåten efter att Linköping IBK spelat 6–6 mot AIK i träningsmatchen i Mantorp. "Vi gick i deras fälla", konstaterade tränaren.

David Gillek.

David Gillek.

Foto: Ted Malm

Innebandy2022-08-28 18:30

AIK är nykomlingar i SSL och av den anledningen var David Gillek lite extra nöjd med söndagens motstånd. 

– Det är alltid bra att få se vad en nykomling som AIK går för. Vi har inte mötts innan, och därför tyckte jag det var bra för oss att få till ett möte mot dem innan serien börjar.

Med tre veckor kvar till seriepremiären mot Hagunda är slutspurten på försäsongen inledd. Matcherna som återstår är ett intressant lokalt dubbelmöte mot Ledberg IBF i Svenska Cupen. 

– Jämfört med där vi vill vara så tycker jag att vi är i fas. Kommande veckan kommer vi bara att köra på tufft med träning och fys.

Matchen mot AIK svängde fram och tillbaka, men var hela tiden en jämn historia. Vid 6–6 på slutsignal kom lagen överens om att inte spela någon förlängning. 

– Jag tycker inte att det var en särskilt bra insats av oss. AIK spelade kontringsinriktat med ett lågt försvar och matchbilden blev nog precis som de ville ha det. 

– Vi gick in i deras fälla med tempot och klarade inte riktigt av att hantera det. 

Och om du summerar hela er försäsong så här långt?

– Klart det är skönt att vinna matcher, men är det något jag lärt mig är det att man inte måste gå rent resultatmässigt på en försäsong. Du vinner någon match, och förlorar någon annan. Jag försöker titta mer på spelet och vissa spelare.

Målen, Libk: Lukas Eldholm 3, Matej Jendrisak, Oskar Seth och William Almlöf. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!