"Försvarsspel är en komplex grej"

Sista träningen inför matchen mot Mullsjö på onsdagskvällen handlade mycket om försvarsspel.

Libk har släppt in flest mål av alla lag så här långt. Mot Mullsjö hoppas man få stopp på det.

Libk har släppt in flest mål av alla lag så här långt. Mot Mullsjö hoppas man få stopp på det.

Foto: Peter Calén

Innebandy2019-10-08 22:00

– Jag hoppas att alla nu förstår att när vi inte har boll måste alla vara fokuserade på att försvara oss och göra det hårda jobbet och när vi anfaller så måste alla vara införstådda med att vi ska framåt, sa tränaren Johan Astbrant. Vi har pratat om det mycket i veckan, nu vill vi se det på match också.

Men han fick bryta tisdagens träning och på ett mer än tydligt sätt betona vad han ville se.

– Det vi pratade om bara en timme innan kändes plötsligt som bortblåst. Men jag tror att det blir så när man har ett lite stukat självförtroende, att man blir försiktig och tänker för mycket. Vi är som bäst när vi spelar aggressivt och mer på instinkt.

Nu väntar Mullsjö, ett möte som brukar bjuda på bra fart och intensivt spel.

– Jag hoppas vi vågar släppa på handbromsen och köra på. Fördelen med Mullsjö är att de är ett lag som kommer till dig. Och det drar upp tempot. Istället för som till exempel Jönköping som ofta står nere vid egen målbur och funderar över livet. På det sättet tror jag vi kommer få se en match som båda lagen vill spela.

Ändrar du nåt i laget?

– Egentligen inte. Det blir ingen revolution, jag tror inte på det. Jag tror det är viktigare med tydlighet, trygghet och möjlighet att spela ihop i femmorna. Försvarsspel är en komplex grej och det kräver tid att sätta det.

Matchdags

Libk-Mullsjö

Sporthallen, onsdag kl 19

Läget i laget: Oskar Hovlund klev av träningen, annars alla spelare friska och skadefria förutom långtidsskadade Markus Lindström. 

Notera: Mullsjö har bara en seger på fyra matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!