Förre Libk-tränaren: "Han har fortsatt att imponera"

Det har nu gått två månader sen Johan Astbrant lämnade Libk. En tid han ägnat åt mycket reflektion.

Det har gått två månader sen Johan Astbrant lämnade Libk. Han har sett flera av lagets matcher efter det och imponerats av två spelare.

Det har gått två månader sen Johan Astbrant lämnade Libk. Han har sett flera av lagets matcher efter det och imponerats av två spelare.

Foto: Peter Jigerstrom

Innebandy2021-01-27 09:00

– Man kan konstatera att det är väldigt lätt att ha åsikter när man är utanför den där bubblan som det innebär att vara tränare, när man slipper pressen och stressen utifrån.

Han lämnade klubben för att "bensinen var slut", när glöden och motivationen inte fanns längre.

– Jag känner att det var rätt beslut. Jag har ägnat tiden åt reflektion, självanalys och fått lite perspektiv på saker och ting. 

Vad har du kommit fram till?

– Att man som ledare måste vara väldigt trygg i sitt ledarskap för du kommer aldrig kunna göra alla nöjda. Vissa saker hade jag säkert gjort annorlunda idag, med den erfarenhet jag samlat på mig. Men misstag får man ta som en lärdom och ta med sig till nästa jobb.

Du har inte börjat bli rastlös?

– Jo. Det tuffaste är att inte tillhöra någon grupp, efter att ha hållit på med lagidrott i 30 år. Nu är man plötsligt ganska ensam och för att dämpa den känslan betyder familjen jättemycket. 

Något på gång?

– Det var ganska tyst i december, men nu har det börjat ringa mer och mer. Men ska jag hoppa på något ska det kännas helt rätt och det viktigaste för mig är att det blir en resa. Jag vill inte ta ett helt färdigt lag där jag bara förväntas rita pilar och vinna matcher. Jag behöver en större utmaning än så.

Har du sett Libk:s matcher?

– De flesta. Missade den mot Höllviken och en del av mötet med Falun, resten har jag sett.

Din kommentar?

– Jag är inte den att kritisera eller betygsätta deras spel, men jag ser en ganska stor skillnad i försvarsspelet. Sen har laget fortsatt att blanda bra och mindre bra prestationer, vilket jag inte tycker är konstigt då det är väldigt många nya spelare i laget.

Några spelare som imponerat på dig?

– Det pratas mycket om "Marre" (Martin Karlsson) just nu, med all rätt. Men att han skulle vara pånyttfödd håller jag inte med om. Han har alltid varit en tränares stora dröm och levererat på en hög nivå match efter match, säsong efter säsong. Han visar att hjärta har ingen ålder. Skillnaden är att han fått belöning för sitt långvariga slit, med fler mål och en landslagsplats.

– Andreas Blom i målet har också varit oerhört bra. Det är kul att se den nya stommen med honom, Filip Samuelsson, Oskar Hovlund, Oskar Seth och några till växa fram. 

På onsdagskvällen möter Libk bottenlaget Sirius på bortaplan. Ni ser matchen på corren.se, matchstart 19.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!