"Det börjar se spännande ut"

Bästa insatsen hittills i sommar. "Det börjar se spännande ut", sa Libk-managern Johan Astbrant.

Foto: Jeppe Gustafsson

innebandy2017-08-18 22:37

För att få mer besked inför den SSL-höst befinner sig Linköping IBK i Finland för läger och dubbla matcher – och fredagsinsatsen mot TPS Åbo, femma i finska ligan i fjol, gav många positiva svar. Libk vann med 7–4 och Astbrant gav insatsen rätt högt betyg.

– Det var ett stort steg i rätt riktning. Vi försöker få in mer speed i spelet och kan vi kombinera det med bibehållen fysik kommer det här att bli riktigt bra. Det var mycket kamp på banan, sa han.

Nu var det en något svajig start i första perioden, men i de två övriga såg det betydligt vassare ut. Inte minst hölls defensiven ihop på ett bättre sätt än tidigare under försäsongen och av fyra insläppta mål kom ett med en man mindre, ett med en man mer och ett direkt på frislag.

– Framåt skapade vi mycket chanser, sa Astbrant.

Gustav Fritzell svarade för tre poäng och fick inte oförtjänt pris som matchens lirare. Men även unga spelare som Oscar Hovlund, Adam Zetterström, Oskar Seth och Wille Westerdahl tog fortsatt för sig och visade att de vill slåss om ordinarie tröjor till premiären om en dryg månad.

– Det börjar se spännande ut, sa Johan Astbrant.

På lördagen väntar träning, teorisnack och diverse lagaktiviteter innan lägret avslutas med match mot Happe på söndag morgon.

Målen: Gustav Fritzell, Johannes Jokinen, Matej Jendrisak, Fredrik Nyholm, Oscar Seth, Adam Zetterström, Martin Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!