Det blir bara värre och värre för Libk

Hotet om nedflyttning blir alltmer verkligt för Libk. Läget förvärrades nämligen ännu mer under söndagen.

Foto: Peter Calén

INNEBANDY2018-02-18 16:39

Först; egen förlust mot Dalen med 5–6.

Sen tog värste konkurrenten i bottenträsket, Warberg, en överraskande vinst mot Sirius med 5–1.

Det betyder ett näst intill omöjligt utgångsläge med nio poäng upp till säker mark och bara fem matcher kvar att spela.

Men Julia Sidklev Persson, en av spelarna som varit allra längst i laget, vägrar ge upp.

– Vi har sjukt bra fart på träningarna, vi utvecklas hela tiden och får bra hjälp av vår nye tränare Andreas Harnesk. Det kanske kan låta konstigt men jag tycker det är roligare än nånsin på träningarna och så. Samtidigt måste vi förstå att det är på match belöningen ska komma och då måste man kriga för det, hela matchen.

Hon fortsätter:

– Vi har sjukt bra energi och oerhört bra känsla i laget, trots att det går emot. Jag älskar det här laget så förbaskat mycket, det är väl därför man vägrar ge sig.

Nu blev det, efter en mycket tuff start med 0–2 efter tre minuter, 1–4 efter en period och 2–6 efter två, ändå lite match av det när Libk minimera de egna misstagen och fick utdelning framåt i den sista perioden. Men närmare än 5–6, efter två mål av just Julia Sidklev Persson, kom man inte.

– Det är trist att vi ger dem den här segern, för det är verkligen inte så att de är bättre än vi. Vi slarvar ju egentligen vid vartenda av deras mål. Vi har haft problem med målskyttet tidigare, idag gör vi fem mål men får ändå inte med oss någon poäng. Det är klart det känns riktigt ruttet.

Andreas Harnesk, tränaren, sa:

– Jag är besviken på starten av matchen, självklart. Det är väl det mentala spelet som går emot oss igen, jag vet inte. Men de får sina mål alldeles för enkelt, jag pratade med deras tränare som sa att de hade ett missat skott efter att de hade gjort fyra mål, resten gick in. Då blir det riktigt tungt för oss.

Ändå, trots förlusten, tyckte han att det fanns en del positiva saker att ta med sig.

– Inte minst gör vi två mål när vi är en spelare mer på slutet. Tidigare under säsongen har vi gjort ett totalt på alla matcher. Sen gör vi målen på slutet på det sätt vi borde spelat från start. Det har vi visat varandra och tar med oss till nästa helg.

Julia Sidklev Persson och de andra i Libk vägrar ge sig, trots att hotet om nedflyttning blir alltmer verkligt.
Julia Sidklev Persson och de andra i Libk vägrar ge sig, trots att hotet om nedflyttning blir alltmer verkligt.
Libk–Dalen 5–6

Superligan

Målen: 0–1 Frida Eriksson, 0–2 Camilla Lundin, 1–2 Anna Wiman, 1–3 Clara Forssén, 1–4 Frida Eriksson, 1–5 Elsa Frisk, 1–6 Frida Eriksson, 2–6 Elin Bernhardsson, 3–6 och 4–6 Julia Sidklev Persson, 5–6 Anna Wiman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om