"Den ska bli störst i världen"

Linköping innebandys herrar är utslagna ur SM-slutspelet. Men redan nu kommer nästa stora grej för klubben, Floorball games.

Cupansvarige Johan Lindskog i Libk basar de två kommande helgerna för en turnering med totalt 372 lag och 7 500 deltagare. I 15 hallar spelas det i Linköping när det är Floorball games.

Cupansvarige Johan Lindskog i Libk basar de två kommande helgerna för en turnering med totalt 372 lag och 7 500 deltagare. I 15 hallar spelas det i Linköping när det är Floorball games.

Foto: Jens Bollius

INNEBANDY2019-04-03 10:31

Libks mål är SM-final med herrlaget, men målsättningen på sikt är ännu högre med den stora ungdomsturneringen.

– Målet är att vår cup ska bli den största i världen, säger klubbdirektören, tillika cupansvarige, Johan Lindskog.

Floorball games spelas i Linköpings kommun 5–7 april och 12–14 april. Det är hisnande siffror i storlek. 15 olika hallar i kommunen tas i bruk och totalt 372 lag spelar, vilket gör ett totalt deltagarantal på 7 500 med både spelare och ledare.

Libk mönstrar från sin sida i stort sett samtliga sina egna lag, frånsett möjligen herrelitlaget och några lag till. Totalt 1 500 funktionärer jobbar med arrangemanget.

– I vår förening jobbar man med det här i stället för att sälja olika saker, säger Johan Lindskog och berättar att Floorball games omsätter kring 2,5 miljoner kronor.

Libks vårcup har vuxit och satt rekord de fyra senaste åren. Först var det 240 lag, sedan 280 lag, sedan 310 lag och i år då 372 lag.

Cupen är internationell och lockar ett norskt lag, två ryska, tre ukrainska och tre finska lag.

Libks cup är den tredje största innebandyturneringen i världen efter Gothia cup i Göteborg som lockar 450 lag och Storvretas cup i Uppsala som lockar 700 lag.

– Det har vuxit enormt och en bra grej är att vi spelar efter nivåanpassning i stället för ålder. Det gör att fler kan vara med, säger Johan Lindskog.

Allt från sexåringar till seniorer spelar i Floorball games. Det finns också fyra paraklasser för funktionsnedsatta.

Utöver Floorball games arrangerar Linköping innebandy Vårruset senare i vår och i höst är det dags för Fatpipe invitational och skolinnebandyn.

– Skolinnebandyn kör vi i höst också, efter en enkät med de deltagande lagen, säger Johan Lindskog.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!