Defensiven bakom Libk-segern

VĂ€xjö saknade inte chanser. Men ett gediget försvarsspel och en storspelande mĂ„lvakt sĂ„g till att Linköping innebandy fick med sig alla tre poĂ€ngen och vann prestigemötet med 4–2 (3–0, 1–1, 0–1).

INNEBANDY2018-12-15 15:22

– Robin (Laakso, mĂ„lvakten) vann matchen Ă„t oss idag. Jag tycker att VĂ€xjö generellt sett Ă€r bĂ€ttre Ă€n oss, sa trĂ€naren Johan Astbrant.

Lagkaptenen Anton Karlsson fyllde i:

– Att vi bara slĂ€pper tvĂ„ mĂ„l Ă€r lite av ett under faktiskt.

Matcherna mot VĂ€xjö har blivit nĂ„gra av de hetare mötena för Libk under sĂ€songen, och lördagsmatchen var inget undantag. Gott om nĂ€rkamper, stundtals mycket högt tempo och lagom hetsigt pĂ„ plan. GĂ€sterna frĂ„n SmĂ„land skapade klart mest i inledningen av matchen – men det var Libk som gjorde bĂ„de 1–0, 2–0 och 3–0.

Hemmalaget sökte revansch efter storförlusten, 1–9, i premiĂ€ren och fick matchen dit de ville tack vare ett bra försvarsspel och en utmĂ€rkt mĂ„lvaktsinsats av Robin Laakso.

– Vi var effektiva och satte lĂ€gena, vi har vunnit mer dueller efter att vi justerat försvarsspelet, sa Johan Astbrant.

Efter en nĂ„got avvaktande första period höjdes tempot betydligt i den andra och det blev riktigt underhĂ„llande inför 645 i sporthallen. VĂ€xjö var pĂ„ vĂ€g in i matchen efter Manuel Maurers reducering till 1–3, men Matej Jendrisak satte 4–1 och Libk kunde sedan hĂ„lla undan sista 20 minutrarna – trots rejĂ€l press frĂ„n VĂ€xjö.

– Vi hamnade för lĂ„ngt ner i planen och skickade bara ivĂ€g bollen nĂ€r vi vann den. Inget bra anfallsspel frĂ„n vĂ„r sida, men det rĂ€ckte till tre poĂ€ng Ă€ndĂ„, sa Johan Astbrant.

MĂ„len, 1–0 Felix Lanver (1.53), 2–0 Oskar Seth (8.27), 3–0 Simon PalmĂ©n (13.10), 3–1 Manuel Maurer (22.28), 4–1 Matej Jendrisak (31.30), 4–2 AndrĂ© Andersson (50.25).