Bergs IK tvingas till kval efter förlust

Bergs IK måste kvala för att inte åka ur Allsvenskan västra/södra dam i innebandy.

Bergs IK förlorade mot Västerås IBS

Innebandy2023-03-04 18:33

Det står klart efter förlust, 3-5 (0-0, 1-2, 2-3), på hemmaplan mot Västerås IBS.

Den första perioden slutade 0-0.

Andra perioden var jämn. Bergs IK inledde bäst och tog ledningen genom Elise Henrichsen efter 3.56, men Västerås IBS kvitterade genom Emma Holgersson Bruhn. Och Västerås IBS hann också ta ledningen, genom Lisa Söderlund.

Västerås IBS hade övertaget även i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.15 genom Emma Holgersson Bruhn, och gick upp till 1-4 innan Bergs IK kom tillbaka och reducerade till 3-4.

Innan matchen var över hade Västerås IBS gjort 3-5.

Bergs IK har fem förluster och 15-31 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Västerås IBS har fyra vinster och en förlust och 24-15 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Bergs IK på sjunde plats i tabellen, och Västerås IBS är klara seriesegrare.

Motståndare i sista omgången för Bergs IK är Hagfors. Lagen möts lördag 11 mars 12.30 i Uddeholm Arena.