Berg tappade ledning i toppmötet

Trots en 4–2 ledning inför sista perioden så blev det bara en poäng för IK Berg efter övertidsförlust med 4-5 i tidiga toppmötet med Hovshaga AIF.

Bergs målvakt Viktor Ljunggren och utespelaren Linus Linder.

Bergs målvakt Viktor Ljunggren och utespelaren Linus Linder.

Foto: Thomas Pettersson

Innebandy2020-10-10 21:11

– Det är klart det är surt, det är tunga poäng att tappa när vi spelar såhär bra. Det är ovant för grabbarna att kliva in i en tredjeperiod med en ledning men det handlar om att göra jobbet, sa IK Bergs tränare Sebastian Hagård. 

Gästerna från Växjö startade piggt och tog ledningen redan efter fem minuters spel. Spelet i den första perioden var annars jämnt och Bergs kvitteringsmål i perioden sista minut kändes inte ologiskt. 

Den andra perioden var sannerligen händelserik, 1–1 blev snabbt 2–2. Och minuterna innan periodpaus lyckades hemmalaget göra både 3–2 och 4–2.

Om andra perioden tillhörde Berg så var det ombytt– a roller i tredje. Bortalaget tryckte på och hemmalaget fick försvara sig. Med åtta minuter kvar av matchen fick till slut gästerna också utdelning och lyckades reducera till 3–4, och bara minuten senare så stod det 4–4. I matchens sista minut blev Berg tilldelat ett straffslag men matchen gick till övertid och där avgjorde Hovshaga tidigt och Berg fick nöja sig med en poäng.

– Vi har marginalerna emot oss tyvärr, men vi har ett bra spel och vi ställer mycket frågor till motståndarna. Hovshaga ska vara riktigt nöjda med att få med sig poäng härifrån, sa Sebastian Hagård.

 Lagkapten Petter Alm:

– Vi lägger oss på försvar och de anfaller, då brukar det sluta så här. Det är trots allt ett topplag vi möter så jag tycker ändå att det är ett styrkebesked.

Nykomlingen Berg är fortfarande obesegerat under ordinarie matchtid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!