Berg fyller på truppen - hittade rutinerad målvakt

Trots sommarvärmen jobbas det hårt med vinterns innebandytrupper. Patrick Liedberg, sportsligt ansvarig för herrlaget i Bergs IK, är nöjd med sitt bygge så här långt.

Patrick Liedberg är sportsligt ansvarig för herrlaget i Bergs IK och jobbar för fullt med att bygga truppen inför nästa säsong.

Patrick Liedberg är sportsligt ansvarig för herrlaget i Bergs IK och jobbar för fullt med att bygga truppen inför nästa säsong.

Foto: Peter Calén

Innebandy2021-05-14 14:00

– Det som känns allra bäst är att det är väldigt få spelare som lämnar oss, att vi hela tiden får behålla vår stomme. Vi tar det som ett bevis på att killarna trivs hos oss.

Det blev en väldigt märklig säsong i vintras när hela serien avbröts efter fyra omgångar och sen aldrig startade om. Berg fick som nykomlingar aldrig bevisa att man skulle vara ett lag för den högre nivån.

Men till hösten ska det förhoppningsvis bli en vanlig säsong och Patrik Liedberg har jagat nyförvärv och förlängt kontrakt så att han nu har en trupp på 20 spelare.

– Vi skulle behöva två-tre spelare till, men det är svårt att hitta. Vi har våra krokar ute och hoppas det löser sig.

Däremot har han inte märkt av något bortfall av spelare på grund av att nästan hela förra säsongen, och delar av den innan, försvann.

– Det är ingen som uttalat sagt att de ska sluta på grund av pandemin. Jag tror tvärtom att alla våra killar är väldigt sugna på att spela en hel serie igen. 16 av våra 20 spelare är killar från vår egen organisation, det har skapat en gemenskap som jag tror att många uppskattar.

Två nyförvärv har kommit in. Först en målvakt, Victor Bromark, som tillhört både Fagerhult och AIK:s allsvenska trupper de senaste säsongerna.

– En rutinerad målvakt som blir ett oerhört bra tillskott för oss, kommenterar Patrick Liedberg.

Den andre spelaren är Ludwig Gabrielsson, född 2000, som de senaste två säsongerna spelat för Munka-Ljungby i division 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!