Astbrant: "Så får vi inte uppträda"

Det var dagen efter dagen före. Då samlade Johan Astbrant laget för en väldigt lugn träning.

Tränaren Johan Astbrant var rejält besviken på laget efter söndagens förlust mot Mullsjö. Nu väntar tredje matchen i kvartsfinalserien.

Tränaren Johan Astbrant var rejält besviken på laget efter söndagens förlust mot Mullsjö. Nu väntar tredje matchen i kvartsfinalserien.

Foto: Peter Jigerström

INNEBANDY2017-03-21 10:30

– Det handlar bara om rehab. Att ta hand om kropparna och fylla på med ny energi till nästa utmaning.

Efter förlusten på söndagen (5–6 efter sudden) fick han mycket att fundera på. Han var direkt efter matchen rejält besviken på lagets insats.

– Jag hade en lång bilresa ner till Malmö efter matchen och fick gott om tid att tänka över det som hände. Efter att dessutom ha sett delar av matchen i efterhand står jag fast vid att vi inte mentalt var på plats och hade helt fel attityd till uppgiften.

– Jag tycker att det mål de gör efter bara tre sekunder av den andra perioden är rätt så symboliskt för vår insats. Deras spelare får ta bollen efter tekning och slänga iväg en backhand mot mål där vår "Bea" (Henrik Qvist, målvakten) inte är riktigt beredd. Så får vi inte uppträda.

Libk har gjort fem mål i båda matcherna, men släppte nu in dubbelt så många, sex, jämfört med första matchens tre.

– Där har du den stora skillnaden. Det som tagit oss till två raka SM-finaler har varit vårt starka defensiv och vi måste få tillbaka den om vi ska lyckas vinna den här kvartsfinalserien. Mullsjö är ett jäkligt bra lag, det måste vi inse så snabbt som möjligt.

Läget i truppen är fortsatt ganska bra. Flera spelare har skavanker här och där, men det är bara Petter Alm som fortfarande har problem med sitt ena knä och borta från spel.

– Vi har tre-fyra spelare som känner av smällar de fått, men i det här läget är det i princip bara benbrott som hindrar spelarna från att delta.

Att Petter Alm inte är spelduglig betyder att Jocke Ström kommer fortsätta spela på hans plats.

– Han spelar hela kvartsfinalserien, det är så långt vi har bestämt just nu, säger Johan Astbrant.

Matchdags

Mullsjö–Libk

Läget i laget: Petter Alm spelar inte. Jocke Ström fortsätter vikariera. I övrigt alla spelare tillgängliga.

Notera: Mullsjö hade två spelare borta på grund av magsjuka senast. Uppgifter säger att flera i laget kan ha smittats och tveksamma till spel.

Oddset: 1 1,77 X 5,40 2 2,77

Corren tippar: 4–6

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!