Astbrant irriterad efter Libk:s seger

Libk tog till slut två poäng mot Pixbo och säkrade slutspelsplatsen. Men tränaren Johan Astbrant hade svårt att glädja sig efteråt.

Libk:s tränare Johan Astbrant var rejält irriterad på domarna under matchen mot Pixbo. Eric Björk fick hjälpa till att lugna ner honom. Libk vann magtchen efter sudden med 4–3.

Libk:s tränare Johan Astbrant var rejält irriterad på domarna under matchen mot Pixbo. Eric Björk fick hjälpa till att lugna ner honom. Libk vann magtchen efter sudden med 4–3.

Foto: Peter Calén

INNEBANDY2017-02-22 21:56

– Jag kommer att gå vidare med det här, för nu har domaren Glenn Boström gått för långt.

Libk slog in 4–3 i sudden (Martin Karlsson) och skickade Libk till slutspel. Men snacket efteråt kom mest att handla om bråket mellan Libk-tränaren och ena domaren, Glenn Boström.

Det var speciellt en situation strax innan det som föranledde Astbrants ilska. En hemmaspelare slog av klubban, plocka upp den ena delen i Libk:s avbytarbås och hoppade sen över sargen för byte på fel ställe.

Den ena domaren (Håkan Söderman) blåste för utvisning. Men Glenn Boström gick in och ändrade det.

– I den vevan ställde sig Glenn och skrek "håll käften" rakt i ansiktet på mig. Då menar jag att han passerat alla gränser.

Astbrant suckade. Sen sa han:

– Jag kommer att höra av mig till domaransvarige, ddet här är inte okej. Det går inte att hitta på egna regler, regler är till för att följas och alla såg att det var ett felaktigt byte och utvisning.

– Jag grundar hans beteende på att han har något emot mig och har haft länge. Just nu förstör han min glädje för den här sporten, så förbannad är jag.

Matchen då?

Ja, Libk hade länge och väl stora problem med ett Pixbo som hade svåra skadebekymmer och saknade flera av sina bärande spelare. Bland annat fick man låna in spelare från juniorlaget och sin samarbetsklubb Salem för att få ihop till tre hela femmor.

Ändå tog de ledningen med både 1–0, 2–1 och 3–2. Medan Libk fick jobba hårt för att komma ikapp.

– Inget ont om derasa spelare, absolut inte, men de ställde upp med det absolut sämsta lag jag någonsin mött. Jag kände på mig att vi skulle gå in och lattja lite när vi fick reda på att de hade så mycket skador och precis så blev matchbilden. Även om vi spelade upp oss sista perioden var det inte okej.

Slutet på matchen blev oerhört dramatisk. Libk jagade kvittering till 3–3 och tog ut målvakten med en dryg minut kvar. Pixbo kontrade, men missade öppet mål och i nästa anfall slog Joel Dagman in sitt andra mål för dagen.

– På något sätt tycker jag ändå att rättvisa skipas i och med att vi också får med oss extrapoängen. Men spelet, när det var inget vidare.

Poängen betyder som sagt att slutspelsplatsen är säkrad. Astbrant igen:

– Nu går vi för topp fyra och vi är riktigt starka just nu. Från jul och framåt är vi poängmässigt överlägsna alla lag och det ska vi spinna vidare på.

Joel Dagman satte som sagt kvitteringen till 3–3 med bara 17 sekunder kvar. Dessförinnan gjorde han 1–0 på halvvolley och i övrigt en riktigt bra match.

– Mitt andra mål var i särklass det skönaste jag gjort sen jag kom till Linköping. Sån spontan glädje har jag inte känt någon gång tidigare.

Henrik "Bea" Qvist gjorde en ny bra match mellan stolparna.
Henrik "Bea" Qvist gjorde en ny bra match mellan stolparna.
Pixbo– Linköping IBK 3–4

Superligan

0–1 (07.15) Joel Dagman, 1–1 (10.07) Max Wahlgren, 2–1 (18.21) Max Wahlgren, 2–2 (49.40) Felix Lanver, 3–2 (51.31) Max Wahlgren, 3–3 (59.43) Joel Dagman, 4–3 (63.54) Martin Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!