Astbrant: "Är en ful ovana vi skaffat oss"

Efter en tung start är det upp till bevis för Linköping IBK mot jumbon Sirius. "Vårt försvarsspel har inte riktigt stämt ännu", säger Johan Astbrant inför söndagens match.

Johan Astbrant vet vad som behöver förbättras.

Johan Astbrant vet vad som behöver förbättras.

Foto: Peter Jigerström

Innebandy2019-10-06 08:00

Libk-tränaren är så klart medveten om att laget står på en poäng efter tre matcher och att det funnits saker som inte fungerat.

– Senast mot Falun (förlust 5–10) gjorde vi en bra match i spelet med boll. Däremot var Falun effektiva och vi ineffektiva. Försvarsspelet, även på en individuell nivå, har inte varit tillräckligt bra.

Om det är någonting som Astbrant tar upp mer ofta än inte är det försvarsspelet.

– Det är nyckeln. Att tillsammans lyckas försvara vårt mål. I det här läget har vi inte tid att vänta på saker, utan vi måste vara påkopplade och gjuta mod i varandra för att få tillbaka tryggheten.

Mot Falun släppte ni in fyra mål på tre minuter och mot Jönköping stod det 1–5 efter en period. Det känns lite som ni rasar ihop i stunder?

– Vi har absolut blivit straffade under kortare perioder i matcher. Det är en ful ovana som inleddes i slutspelet, fortsatte under försäsongen och nu fortsatt ytterligare under säsongen. Ofta är det ju i försvarsspelet man ser resultat omgående... om det missas öppna mål och frilägen framåt märks det inte riktigt på samma sätt.

På skadefronten ser det i alla fall ljust ut och det är fortsatt bara knäskadade Markus Lindström, som kör rehab, som inte är aktuell för spel.

– Det enda som skiljer oss lite är den fysiska statusen på vissa spelare som får upp mer och mer matchtempo. Så det gäller bara att jobba på och vara noggrann. Det är inte så vi går in och känner att det här en större måstematch än någon annan, avslutar Astbrant.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!