Inget att deppa för, Mjölby AI

Mjölby AI har utvecklats mycket, bara i år. Man kan ha varit bra även om man förlorat. En förlust mot Tord behöver inte ge grus i kampen om en kvalplats, skriver Jens Bollius.

10 augusti 2019 20:47

Att ha ledningen och sedan förlora är aldrig kul. Man får sitta och lite smådeppigt analysera sitt nederlag, samtidigt som man hör motståndarnas segersång i omklädningsrummet intill.

Det var inte riktigt Mjölby AI:s dag i toppmatchen mot Tord. Två snabba mål förvandlade 1–0 till 1–2 i början av andra halvlek, knappt innan någon fattat vad som hände efter pausfikat. Sedan skickade Tord in ytterligare mål och MAI sköt i innerribban och bollen studsade ut från mållinjen. Chanserna missades och i stället för hemmasuccé på Vifolkavallen så tog Huskvarnalaget, tack vare 3–1-segern, ett stort kliv mot serieseger.

Jag har sett MAI deppa förut i år, men såg inte det där riktigt negativa denna dag. MAI har skärpt till sig där, det behöver inte vara världens undergång för att man kammar noll poäng i en match.

Inför cirka 300 åskådare hade nu Mjölbylaget ändå visat att man är bra, mot ett riktigt bra lag, och det var små marginaler som gav förlusten.

På läktaren stod många MAI-hjältar från förr, som Magnus Bjersér, Niklas Andersson, Michael Ragnar och Håkan Winqvist, tidigare Johansson, som var hemma från Stockholm. Uvarna var imponerade av laget.

"Positivt överraskad, det är många bra spelartyper och karaktärer i laget", sade Ragnar. "Två lag som spelar boll och man ser att Emil Dagnäs är en målskytt", sade Winqvist.

MAI är kvar på andraplatsen och den ska laget hänga kvar vid. En plats som ger kval uppåt. "Vi går för den", lovade Nils Lindsten efter lördagens förlust.

Tränaren Kenny Lundgren instämde med spelare Lindsten: "Det var tio minuter som vi inte var fokuserade som avgjorde. Nu ska vi gå för kvalplatsen", sade Lundgren.

Själv tycker jag, efter att ha följt Motala AIF:s division 2-serie länge, att Mjölby har ett lag redan nu som skulle hänga kvar i tvåan. Se bara på bänken, många bra spelare där som stärker startelvan ännu mer.

Jag tror på en rolig höst för ett Mjölby AI som utvecklats mycket bara senaste halvåret.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius