Ingen pillereffekt för LFC-stjärnan

Hälsenan smärtade – men segern kändes desto skönare för Nilla Fischer.

4 augusti 2019 15:36

– Varje match är extremt viktig när det är så tajt. Skönt att vinna mot ett av topplagen också. Det går åt rätt håll och vi växer som lag hela tiden. Nu kontrollerade vi matchen under långa stunder, sa nyblivna 35-åringen efter 1–0-segern mot Göteborg.

Hon log samtidigt som hon försökte hålla ordning på sonen Neo, som efter matchen hade betydligt mer spring i benen än mamma och dessutom hade mycket spännande att upptäcka i korridorerna på Linköping arena.

Själv tog Nilla Fischer det gärna lugnt efter 92 avklarade minuter.

Under matchen tog hon några värktabletter för att lindra smärtan i ena hälsenan. Men det fanns inga tankar på att bytas ut.

– Nej, så illa är det inte. Det är mer att jag nöter på det och då blir det lite irriterande. Jag tänkte att det kanske skulle hjälpa med några piller, men det gjorde det inte. Det hann inte verka, så det blev mer placeboeffekt. Haha.

Någon förklaring till problemen?

– Framförallt tror jag att det handlar om belastning. Sedan måste min kropp vänja sig vid konstgräset. Det blir bra med nästan en vecka till nästa match nu.

Det har knappast undgått någon att mittbacksstjärnan efter många och framgångsrika år i tyska Wolfsburg har vänt hemåt med familjen. Det har blivit fyra allsvenska matcher sedan återkomsten och Fischer tycker att det varit som väntat.

– En bra utmaning för mig att spela mot nya spelare. På ett sätt går det lite fortare i Tyskland, men samtidigt är det konstgräs som gör att spelet snabbas på här, sa hon.

Tufft att ladda om efter VM?

– Inte mentalt. Mer det fysiska i så fall. Det är där som jag märker att det varit en lång sommar. Men där känns det också mycket lättare när vi vinner.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa