Ikonen tillbaka i Åtvids mål

Han har funnits med som backup på bänken hela säsongen. Nu på nationaldagen spelar Henrik "Fimpen" Gustavsson igen.

5 juni 2018 18:10

Efter tisdagsträningen på Kopparvallen stod det klart att John Håkansson vilar och att veteranen Henrik Gustavsson i ställer vaktar målet för Åtvidabergs FF som möter Karlskrona hemma på onsdagen.

ÅFF har ett prekärt läge som jumbo i division 1 södra, med ingen seger och bara tre poäng efter nio matcher.

– John är viktig för oss och vi vill satsa på honom, men han är ung och vi vill avlasta honom. Det är täta matcher nu och John sitter på bänken i den här matchen och får i stället ladda för helgens match borta mot Grebbestad. Vi hoppas att det kan bli en mental boost, säger ÅFF-tränaren Daniel Hallingström.

Ingen av Åtvidabergs tränare Pontus Hydén och Daniel Hallingström, som båda spelat för A-laget tidigare, är aktuella för spel. Hallingström har härom året spelat för Grebo, men har nu ett ledband i knäet som är trasigt.

Men när det gäller Henrik "Fimpen" Gustavsson, allsvensk ikon i många säsonger för ÅFF, så bedöms det att han håller som målvakt i ettan fortfarande.

Fimpen gör comeback mot Karlskrona, vilket ÅFF hoppas kan ge en boost för laget och en förändring på en negativ trend.

– I övrigt håller vi laget för oss själva, säger Daniel Hallingström.

Vad blir taktiken mot Karlskrona?

– Att släppa in färre mål och att göra fler mål. Att vi jobbar på helheten och tar kloka beslut. Vi har varit bra i första halvlek, nu gäller det att fortsätta i andra också, säger Daniel Hallingström.

Sporten söker Henrik Gustavsson för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa